KTO-Karatay Üni'den Öğrencilere Tercih Desteği

KTO-Karatay Üni'den Öğrencilere Tercih Desteği

KTO-Karatay Üniversitesi, 8-18 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla, tercih çadırı açtı

Konya Ticaret Odası (KTO)-Karatay Üniversitesi, 8-18 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla, tercih çadırını faaliyete geçirdi. Öğrencilere hizmet vermek amacıyla Konya Zafer Meydanı'nda, üniversitelere tercih yapacak öğrenciler için tercih çadırları kuruldu. Üniversite içerisinde kurulan tercih merkezinin yanı sıra, tercih çadırlarında da, 17 farklı ilde, 30 farklı noktada 55 akademik ve idari personel ile üniversitede okuyan öğrenciler, tercih işlemlerini yapacak olan öğrencilere yardımcı oluyor. Konu hakkında açıklamada bulunan KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, tercih yapacak olan öğrencilere ve ailelerine en uygun, en doğru tercih yapmalarını ve sonuçlarının kendileri hakkında hayırlı olmasını diledi. Tercih yapacak olan öğrencilere yardımcı olmak ve tüm katkıyı vermek için gayret gösterdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Torlak, "Burada da Zafer Meydanı'ndan, arkadaşlarımıza bu katkıyı sağlamak için tüm personelimiz ve ekibimizle hazırız. İstiyoruz ki arkadaşlarımız kendileri için en iyiyi ve en doğruyu yapsınlar. Kendi üniversitemizde açılan yeni bölümlerimiz var. Bu yeni bölümlerimiz, İktisadi ve İdaresi Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümüdür. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemizde de iki yeni bölümümüz var. Bunlar Mimarlık bölümü ile Geleneksel Türk Sanatları bölümüdür. Bu bölümlerimiz de diğer tüm bölümlerimizde olduğu gibi alanlarında uzman, oldukça yetenekli, genç arkadaşlarımıza ellerinden gelen her katkıyı verecek, akademik personelimiz hazırdır. Kendilerine üniversitemize bekliyoruz" dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZİ BİZZAT GÖRMELERİNİ İSTİYORUZ"

Tercih döneminde öğrencilerin özellikle üniversiteyi tanımalarını ve yakından görmeleri gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Torlak, "Üniversitemizde kendilerine her türlü sportif, kültürel ve sosyal imkanlar sunuluyor. Ayrıca fiziki mekanlarımız da, onların her türlü faaliyetleri için hazırlanmış durumdadır. Onun için ben arkadaşlarımızı özellikle üniversitemize bekliyorum. Tabi bu verecekleri kararlar, hem kendileri için hem de aileleri için oldukça önemlidir. Meslek ve kariyer seçimi, en önemli karar ve kırılma noktalarından birisidir. Biz bütün ekibimizle kararlarını, canı gönülden onların bu önemli karalarında yardıma hazırız. Dediğim üzere şuanda Türkiye'nin çok farklı illerinde çok farklı noktalarında bu faaliyetlerimizi ve desteklerimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN BİRİKİMLİ VE DONANIMLI OLMALARINI İSTİYORUZ"

Öğrencilerin kendi kariyerlerini daha iyi yapmaları için üniversitenin her türlü imkanı sunduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Torlak, "Gerek kültür anlamda, gerek entelektüel anlamda, gerekse sportif anlamda, bilimsel faaliyetler anlamında, biz üniversitemizde onlara her türlü imkanı sunmaya hazırız. Üniversite dediğimizde zaten böyle bir şeydir. Sadece kendi seçtikleri alanlarda faaliyetlerini, derslerini sürdüreceği anlamına gelmiyor. Onun dışında tüm faaliyetlere gerek üniversite içinde, gerek üniversite dışında tüm faaliyetlere katılarak kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Diplomayı ellerine aldıklarında, bütün bu birikimleriyle birlikte mezun olduklarında çok birikimli, donanımlı birer öğrenci, mezun olarak kendilerini hayata hazırlamayı hedefliyoruz. Tabi bizim üniversitemiz ayrıca uygulamaya dönüktür. Uygulamada onları hazırlayarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İstiyoruz ki mezun olduklarında, sudan çıkmış balık pozisyonunda olmasınlar. Hayata daha hazır olsunlar ve böylece hayata atılsınlar istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.