Kto Başkanı Öztürk Açıklaması

Kto Başkanı Öztürk Açıklaması

"2013'ün ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 olarak açıklanan büyüme, beklenilenin üstünde gerçekleşti"

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 2013'ün ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 olarak açıklanan büyümenin beklenilenin üstünde gerçekleştiğini bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için kalan 10 yılda yüzde 5'in üzerinde yıllık büyüme rakamlarını yakalaması gerektiğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin Avrupa'ya göre hızlı büyüdüğünü, dünya ülkeleriyle gelir farkının kapatılabilmesi için de daha fazla büyümeye ihtiyaç olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Ekonomik büyüme ve cari açık arasında tercih noktasına gelindiği 2012'de yüzde 2,2 gerçekleşen büyüme, sıkı bir maliye politikası ile ekonominin yumuşak iniş sürecine girmesi planlanmıştı. Ardından 2013'te yüzde 4 olarak öngörülen büyüme rakamı, tüm dünya ekonomileriyle aşağı yönlü revize edilerek yüzde 3,5 civarına indirildi. Bu gelişmelerle ülke ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,4, yılın ilk yarısında ise yüzde 3,7 büyüdü. 2013'ün ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 olarak açıklanan büyüme, beklenilenin üstünde gerçekleşti. İkinci çeyrek itibarıyla ekonomimizin hız kazandığını ve iç talebin arttığını görmekteyiz."

Öztürk, ülkenin önündeki on yıllık hedefler göz önüne alındığında, büyüme rakamlarının yetersiz olduğuna dikkati çekerek, "Son üç aylık dönemde Türkiye'de yaşanan Gezi Parkı olayları ile Amerikan Merkez Bankası kaynaklı sıcak para çıkışı, Suriye ve Mısır'daki gelişmelerle,Türkiye'nin bu yıl itibarıyla yüzde 4 büyüme hedefinin altında kalacağı görülmektedir. İç piyasanın üretimini artırmaya yönelik ekonomi yönetiminin tedbirleri alması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.