Krv'de Müslümanlar Kendi Mezarlıklarını Açabilecek

Krv'de Müslümanlar Kendi Mezarlıklarını Açabilecek

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalye Eyaleti (KRV) Parlamentosu’nda yeni geçen yasa Müslümanları sevindirecek maddeler ihtiva ediyor. Yeni yasaya göre Müslümanlar artık kendi mezarlıklarını kurabilecek ve işletebilecekler. KRV'de Yahudi ve Hıristiyanlar...

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalye Eyaleti (KRV) Parlamentosu’nda yeni geçen yasa Müslümanları sevindirecek maddeler ihtiva ediyor. Yeni yasaya göre Müslümanlar artık kendi mezarlıklarını kurabilecek ve işletebilecekler. KRV'de Yahudi ve Hıristiyanlar devlet tarafından muhatap kabul edildikleri için mezarlık konusunda da muhatap kabul edilerek hak veriliyor ve kendi mezarlıklarını kurmalarına imkan sağlanıyordu. Buna mukabil KRV'de Müslümanlar birlikleri olmadığı için tek inanç grubu olarak kabul edilmiyor ve burada mezarlık açarak işletmelerine de müsaade edilmiyordu. Müslümanların Hıristiyan mezarlıklarının bir kenarına defnedilmelerine imkan sağlanıyordu. Bu defin işleminde İslami kuralların tamamının uygulanmasında mezarlıkları işletenlerin kuralları açısından sorunların olması ise Müslümanları rahatsız ediyordu. Meclisten geçen yeni yasa ile birlikte Müslümanlar için bir engel daha kalkarak kendi mezarlıklarını açma ve kendi inançlarının gerektirdiği şartlarda defin işlemlerini gerçekleştirebilmelerinin önündeki engeller kalkmış oldu.

. Buna göre cenazelerin Türkiye'ye gönderilmelerinde de bürokratik engeller azaltıldı. Cenazenin memleketine sevkiyatında bekleme sürelerinin sebeplerinde hafifletmelere gidilerek kısaltan yasa, cenazenin çok daha hızlı bir şekilde memleketine nakline imkan sağlayacak. Bu durumda ise Alman yasalarına göre uzunca bekleme süreleri, nakil söz konusu olduğunda İslami defin kurallarına daha uygun olan kısa bekleme ile gerçekleşebilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.