Krv Üniversitelerinde Türk-alman Haftası Başladı

Krv Üniversitelerinde Türk-alman Haftası Başladı

Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde yapılan etkinliklere Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinden Bochum, Köln ve Paderborn üniversiteleri de katılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan KRV Bilim Bakanı Svenja Schulze “Üniversitelerde öğretim görevlileri...

Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde yapılan etkinliklere Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinden Bochum, Köln ve Paderborn üniversiteleri de katılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan KRV Bilim Bakanı Svenja Schulze “Üniversitelerde öğretim görevlileri ve öğrencilerin çeşitliliği ve bunların karşılıklı değişmeleri gelişim adına büyük potansiyeli içlerinde barındırıyorlar. Bundan dolayı çok sayıda Türk öğrencinin KRV üniversitelerinde okuyor olmalarından memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Schulze Türk-Alman Haftası etkinliklerinin KRV’de okuyan Türk öğrencilerinin üniversiteye uyumlarını kolaylaştıracağını hatırlatarak eyalette toplam 12 bin civarında Türkiye kökenli üniversite öğrencisinin olduğunu ifade etti. Yapılacak etkinliklerle her iki ülkedeki üniversite okuma, staj yapma ve bilimsel araştırmalar konusundaki imkanlar ilgililerin dikkatlerine sunulacak. Bunun için bilim, sanat, siyaset gibi birçok alanda faaliyetler düzenlenecek.

Türkiye’de üniversite okumuş, staj yapmış, öğretim görevlisi olarak çalışmış kişilerin tecrübelerininde ilgililere sunulacağı haftada Türkiye’de zaman geçirmiş kişilerin çektikleri fotoğraflarında sergileneceği açıklandı. Bilim yılının amacı her iki ülkenin de işbirliği yaparak başarılara ulaşabileceğine ve geleceğe yönelik projelerle bilim, araştırma ve yenilik alanlarındaki işbirliğinin önemine vurgu yapmak olarak açıklanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.