Krv Eyaletin'de Hastalık Raporu Alan Öğretmenler Merkeze Bildirilecek

Krv Eyaletin'de Hastalık Raporu Alan Öğretmenler Merkeze Bildirilecek

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde kadrolu çalışan öğretmenlerin raporlu rahatsızlıkları hükümet tarafından kontrol edilecek. Hazırlanan taslak ile rapor alan öğretmenler sorumlu eğitim daireleri tarafından daha çabuk görülecek ve gerekiyorsa...

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde kadrolu çalışan öğretmenlerin raporlu rahatsızlıkları hükümet tarafından kontrol edilecek. Hazırlanan taslak ile rapor alan öğretmenler sorumlu eğitim daireleri tarafından daha çabuk görülecek ve gerekiyorsa ihtiyaca göre tedbirler teklif edilecek. Sistemin işleme şekli ise şöyle: Eyalet genelindeki 5 bin 800 okul dijital ortamda hazırlanan raporla yılda en az 6 hafta hastalanarak işe gelmeyen öğretmenler bölge yönetimine bildirilecek. Bakanlık özel veri koruma yasasına göre okul, şahıs ve şehir kimliği olmaksızın istatistik şeklinde sonucu belli aralıklarla yayınlayacak.

Bakanlık aynı zamanda fazla hasta olan eğitimcilerle özel görüşmeler gerçekleştirerek çözümler geliştirecek. Öğretmenin özel sorununun olup olmadığı, haftalık ders sayısının azaltılması gibi tekliflerle sorunlar çözülmeye çalışılacak. Bu zamana kadarki sistemde raporlu öğretmenlerin raporları sadece dosyalara yerleştiriliyordu. Bundan böyle merkeze bildirilerek daha çabuk çözüme ulaşılması ve daha az dersin öğretmensiz geçmesi sağlanacak.

ÇOK SAYIDA ÖĞRETMEN İŞ STRESİ SEBEBİYLE ERKEN EMEKLİ OLUYOR

Bu uygulama ile bir yandan öğretmenlerin üzerinde bir kontrol duygusu oluşturmak isteyen hükümet, aynı zamanda meclise de şeffaf olma açısından öğretmenler konusunda daha rahat bilgi verebilmeyi planlıyor. Yeni sistem ile öğretmenlerin daha uzun süre çalışma kabiliyetinin artırılması da hesap ediliyor. 2012 yılında eyalette 1800 öğretmen erken emekliye ayrılırken, bunların 922’si iş göremezliği, 875’i ise ağır engelliliği gerekçe göstermişti. Bu da her üç öğretmenden birinin rahatsızlığından dolayı erken emekliliğe ayrıldığı anlamına geliyor.

Raporlara yansıyan iş görememenin sebepleri arasında ise daha çok kan dolaşımı ve kalp rahatsızlıkları, psikolojik ve psikosomatik rahatsızlıklar yer alıyor. Hükümetin bu kararının özellikle muhalefettin ‘çok sayıda ders öğretmensiz geçiyor’ eleştirisine bir karşılık olduğu tahmin ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.