Krizdeki Avrupa, Brezilya Pazarına Yöneldi

Krizdeki Avrupa, Brezilya Pazarına Yöneldi

Brezilya'nın en önemli ticari müttefiklerinden biri olan Avrupa Birliği, Latin Amerika'nın en güçlü ekonomisi olan Brezilya ile ilişkilerini güçlendirmek istiyor.

Brezilya'nın en önemli ticari müttefiklerinden biri olan Avrupa Birliği, Latin Amerika'nın en güçlü ekonomisi olan Brezilya ile ilişkilerini güçlendirmek istiyor. Bu kapsamda ülkeye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Avupa Komisyonu Sanayi ve İstihdamdan Sorumlu Bakan Yardımcısı Antonio Tajani, işbirliği için temsalarda bulunacak.

Ülkede iki gün kalması beklenen AB temsilcisinin, Brezilya Maliye Bakanı, Dışişleri Bakanı, Sanayi ve Dış Ticaret Bakanı, Eğitim Bakanı ve bazı bürokratlarla görüşecek. Şubat ayında Brüksel'de gerçekleşecek Brezilya-AB çalışma grubu toplantıları için hazırlık görüşmelerini yürütecek Tajani, iki blok arasındaki iş imkanlarını araştırmak için kurulan grubu yönlendirecek.

Avrupa Birliği tarafından Latin Amerika'ya gönderilen yatırım fonlarının yüzde 40'ını tek başına Brezilya çekiyor. Bununla birlikte Brezilyalıların AB yatırımları geçen yıl 10 milyar Euro'dan 3 milyar Euro'ya geriledi. AB ve Brezilya arasında mevcut 76,7 milyar Euro'luk alışverişte Brezilya'ya daha çok otomotiv ve makine satan AB, bu çarkı kendi lehine çevirmek ve bu ülkeye gerçekleştirdiği diğer sanayi ürünleri ihracatını artırmak istiyor. Brezilya'nın Avrupa ihracatının başlıca kalemlerini ise tarım ve petrol ürünleri oluşturuyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.