‘Kriz yok ama sıkıntılar hiç hafife alınmamalı’

‘Kriz yok ama sıkıntılar hiç hafife alınmamalı’

İçinde bulunulan dönemi ‘kriz’ olarak adlandırmadıklarını, ancak bir daralmanın yaşandığını belirten Aydın, “Hafife alınmamalı. Algı yönetimi iyi yapılmalı” dedi. Aydın, "Kredilerde vadeleri uzatacağız" açıklamasında bulundu.

Bir taraftan hükümet ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredilerde geri çağırma ve yüksek faiz konusunda bankaları sıkıştırırken diğer taraftan da sektör, kredi yapılandırmaları
ve faiz indirimleri ile ilgili peş peşe toplantılar yapmaya başladı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin önceki gün yaptığı ve “kâr değil, feragat yarışı” çağrısında bulunduğu toplantının ardından dün de Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın İstanbul'da ekonomi basınıyla bir araya geldi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil de bugün bir toplantı düzenliyor.

kreditablosu
 

GÖSTERGELER OLDUKÇA GÜÇLÜ

Aydın, Türkmenistan dönüşü ayağının tozuyla dün İstanbul'da düzenlediği toplantıda rekabet sorununu dikkate almış olmalı ki, “Bu toplantılardan habersiziz diyemem. Haberliyiz de diyemem” deyip topu taca atmayı tercih etti. Aydın, bankacılık ve reel sektör hakkında yaptığı değerlendirme toplantısındaki konuşmasında şunları söyledi: “Algının doğru yönetilmesine ihtiyaç var. İçinde bulunduğumuz dönem, kriz dönemi değildir. Ancak bir daralma yaşanıyor. Asıl olan darbe girişiminin, Moody's not indiriminin ve sınırlarımızdaki jeopolitik gelişmelerin ardından oluşan bu psikolojinin doğru yönetilmesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.