Kritik buluşmadan ortaklık çıktı

Kritik buluşmadan ortaklık çıktı

Futbol Federasyonu Başkanlık seçimi için yapılan kritik buluşmada anlaşma sağlandı, başkan adayı sayısı azaldı

Yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesi önemli bir gelişme yaşandı ve daha önce adaylığını açıklayan Mehmet Ali Aydınlar ile Göksel Gümüşdağ'ın da yer aldığı bir zirve yapıldı. Zirvede Aydınlar ve Gümüşdağ'ın yanı sıra Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Kayserispor Başkanı Recep Mamur da hazır bulundu.

Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın daha önce Göksel Gümüşdağ ismini desteklediği belirtiliyordu. Ancak Fenerbahçe camiasının önemli isimlerinden biri olan Mehmet Ali Aydınlar'ın da aday olması üzerine senaryolar farklı boyutlara taşınmıştı.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ ÇEKİLDİ

İşte tam bu sırada bu üçlü, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da yer aldığı bir zirvede buluştu. Astoria Alışveriş Merkezi'nde bir araya gelen isimlerin yaptığı görüşme sonrasında Göksel Gümüşdağ, Mehmet Ali Aydınlar lehine adaylıktan çekildi.  Aydınlar'ın listesinde seçime girecek olan Gümüşdağ, seçimin kazanılması durumunda başkanvekili olacak. Bu arada TFF başkan adaylığı için bir süredir ismi geçen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve eski Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın da tavrını koruduğu ve hafta sonuna kadar resmi adaylığını açıklayacağı bildiriliyor.

AYDINLAR: "BAŞKAN ADAYI ÇIKMAZ

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olan Acıbadem Sağlık Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, ''Seçime tek adayla gitme fikri Kulüpler Birliği'nden geldi'' dedi.

TFF başkanlığına aday olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın adaylıktan çekildiğini açıklaması üzerine, Aydınlar, seçime tek başkan adayıyla gitme önerisinin Kulüpler Birliği tarafından sunulduğunu belirterek, ''Biz de kendi aramızda düşündük ve uygun bulduk. Seçime tek adayla gidilmesinin Türk futbolu açısından çok daha faydalı olacağını düşündük.Birden fazla adayın zarar vereceğini hepimiz biliyorduk. Tek adayla seçime girmenin daha iyi olacağını gördük. Sayın Gümüşdağ ile çalışmaya devam edeceğiz. Cuma günü de Süper Lig kulüp başkanlarının yanı sıra Bank Asya 1. Lig, TFF 2. ve 3. lig kulüplerinin yöneticileriyle bir araya gelmeyi planlıyoruz. Onları da bilgilendireceğiz. Cuma günü tüm lig takımlarının başkanlarıyla bir araya geleceğiz." dedi.

Göksel Gümüşdağ'ın adaylıktan çekilmeyi kendisinin istediğini ifade eden Aydınlar, "Biz bir hassasiyet gösteriyoruz. Bundan sonra gidilecek herkes zarar verir. Başka aday çıkacağını düşünmüyorum. Göksel Bey'le berabere çalışacağız. Önümüzdeki süreci sonra değerlendireceğiz. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.