Kremlin Temsilcisi, Işid’le Mücadeleye Destek İçin Mısır’da

Kremlin Temsilcisi, Işid’le Mücadeleye Destek İçin Mısır’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Kahire’de üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Bogdanov, başkent Kahire'de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile görüştü. Şükri ardından ise Arap...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Kahire’de üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Bogdanov, başkent Kahire'de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile görüştü. Şükri ardından ise Arap Birliği ana merkezine gitti. Burada Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Al Arabi ile görüşen Bodanov yaptığı açıklamada, IŞİD terör örgütüyle ve Mısır’daki terör örgütleriyle mücadele konusunda görüş alış-verişinde bulunduklarını kaydetti.

Bogdanov Mısır için "Rusya’ya en yakın dost ülke" ifadesini kullandı. Mısır ve Rusya arasında güçlü ilişkilerin bulunduğuna dikkat çeken Bogdanov, iki ülkenin dostluğuna vurgu yaptı.

Kremlim temsilcisi ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kahire’ye yapacağı ziyaretin tarihini de temasları kapsamında netleştirecek. Bogdanov, yarın Gazze’ye geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek. Toplantıda, Gazze’nin yeniden inşaası, Filistin halkının birliği, Filistin hükümetine yardım ve destek yolları ele alınacak.

Irak ve Suriye'deki IŞİD unsurlarına karşı başlatılan operasyonlara destek arayan ABD'nin özel temsilcisi Emekli General John Allen de geçtiğimiz günlerde Mısır’da temaslarda bulunmuştu. Hemen ardından Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un da Mısır’ı ziyaret etmesi dikkat çekti. Vladimir Putin’in de önümüzdeki günlerde Kahire’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.