Kredi Notu Nedir ve İnternetten Nasıl Kredi Notu Öğrenilir?

Kredi Notu Nedir ve İnternetten Nasıl Kredi Notu Öğrenilir?

Kredi Notu Nedir ve İnternetten Nasıl Kredi Notu Öğrenilir?

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu, bankaların kendilerine kredi kartı veya kredi için başvuran kişileri değerlendirmesinde yardımcı olan bir puandır. Bu puanın ortaya çıkması yakın bir tarihe dayanır. Tüm bankaların kredi ve kredi kartı vermek için yarışmasına bağlı olarak birçok vatandaş kredi kartına sahip olmuş ve bankalar rakiplerinin önüne geçebilmek ve daha fazla müşteri çekebilmek için verdikleri kredi miktarını artırmışlardır. Bankaların bu davranışından fazla sayıda vatandaşın yararlanmak istemesi bankaları zora sokmuş batmalarına dahi neden olmuştur. Geçmişten ders çıkaran bankalar müşterilerin güvenilirliğini ve istikrarını öğrenebilmek için kredi notu adında bir puanlama sistemi oluşturmuştur.

 

Nasıl Hesaplanır ve Nasıl Öğrenilir?

Findeks, Kredi Kayıt Bürosu’nun internet üzerinde oluşturduğu bir sitedir. Bu siteden kendinizin ve başkalarının kredi notunu rahatça öğrenebilirsiniz. Bu siteden öğrendiğiniz puan findeks kredi notu olarak da adlandırılır. Bunun nedeni findeks sitesinin verdiği puanın anlık olmasıdır. Findeks’te yer alan kredi notu bankalarla yaptığınız kredi anlaşmalarına, aldığınız kredi kartlarına, gelir durumunuza, yaptığınız işe ve borçlarınızı ödeme zamanınıza göre değişir.

Findeks Kredi Notu Sorgulama Konusunda Sizi Yarı Yolda Bırakmayacak

Kredi kartı almak veya kredi çekmek için bir bankaya başvuruda bulunacaksınız. Ancak kredi notunuzu öğrenmek ve gelecek sonuca hazırlıklı olmak istiyorsunuz. Kredi notunuzu öğrenmenin en kolay yolu findeks sitesine girip kredi notu sorgulama sayfasına bilgilerinizi girerek işlemlerinizi tamamlamaktır. Daha sonra sizden alınacak küçük bir ücret karşılığında kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

Diğer Sitelerine Kanmayın

Findeks sitesini yüz binlerce insanın ziyaret ettiğini öğrenen dolandırıcılar Findeks’e benzeyen internetten kredi notu öğrenme siteleri açmışlardır. Böyle sitelerden mağdur olmak istemiyorsanız yapmanız gereken şey Findeks dışında başka bir siteden kredi notunuzu öğrenmeye çalışmamaktır.

Kaynak:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.