Kredi notu Nedir? Kimler ne için kullanır?

Kredi notu Nedir? Kimler ne için kullanır?

Kredi notu aslında Türkiye’de yeni bir şey olsa da öyle değil, Dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde kredi notu bireysel ve kurumsal anlamda çok değer vermektedir.

Kredi notu aslında Türkiye’de yeni bir şey olsa da öyle değil, Dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde kredi notu bireysel ve kurumsal anlamda çok değer vermektedir. Kredi notunu bütün kurumlar ve kuruluşlar kullanmaktadır. Bu yazımızda kredi notu ile ilgili genel bilgiler vermekle beraber sorusuna cevap vereceğiz.

Ülkemizde kredi notuna bütün bankalar kullanmaktadır. Ayrıca araç kiralayan şirketler, ev kiralayan şirketlerde bakmaktadır.  Bankalar bu sistemi kullanmaya başladıktan sonra bankalara çok büyük avantajlar sağlanmaya başladı, hepimiz sms veya bankaların internet şubesinden kredi başvurusu yapıyoruz ve başvurudan sonra bir dakika geçmeden kredi başvurumuz sonuçlanıyor.  Bunu nasıl yaptığını hiç düşündünüz mü? Aslında bunu sizin kredi notunuza bakarak vermekteler, Kredi notu nedir diye soruyorsanız buna da cevap verelim. Kredi notu finansal karnenizdir. Finansal anlamda yaptığını bütün işlemleriniz sonrası size not verilir. Bu not çok değişkendir örneğin kredi taksidinizi bir ay geciktirirseniz kredi notunuz hemen düşer. Böyle olduğu gibi bankalara olan borçlarınızı öderseniz de buna bağlı olarak kredi notu yükselir.

Kredi notu bankalardan aldığını krediler, kredi kartları, yeni krediler ve eski krediler hepsini dikkate alıyor. Türkiye’de ki kredi notunu kontrol etmektedir. Kredi Kayıt bürosunun girişimi olan Findeks ile kredi notunuzu kolayca öğrebilirsiniz. BKM ekspress ile kredi notunuza sadece 1 tl ile sorgulama imkanınız var. Ancak bu kampanya sınırlıdır. Findeks üzerinden sorgulayabileceğiniz gibi bankalardan da riks raporu sorgulama işlemlerinizi çok uygun bir fiyata alabilirsiniz.

Eğer kredi notunuz düşükse bankalardan düşük limitli kredi veya kredi kartı alın, Kredi kartınızda küçük harcamalar yapıp ödelerinizi zamanında yapınız. Aynı zamanda aldığınız küçük miktarlı kredileri de zamanında ödeyerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Kredi notu danışmalığı alarakta kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Findeks üzerinden değilde bankanız aracılığı ile kredi notu danışmanlığını çok uygun bir fiyata alabilirsiniz.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.