Kredi kartına taksit isteyenlere kötü haber! Bankayla görüşün

Kredi kartına taksit isteyenlere kötü haber! Bankayla görüşün

Türkiye'de kredi kartına taksit yaptırmak isteyen vatandaş sayısı hayli fazla. Son olarak taksitli alışverişlerle ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Bazı iş yerlerinde yazan bu yazı vatandaşın aklını karıştırdı.

Türkiye'de alım gücünün düşmesiyle vatandaş kredi kartına yüklenmeye başladı. Açıklanan son verilere göre kredi kartına borcu olan vatandaş sayısı gün geçtikçe artıyor. Son olarak bazı işletmelerin kasa kısmına 'taksit için bankanızla görüşün' yazması dikkatlerden kaçmadı.

kart-445.webp

Bazı bankaların son zamanlarda birçok üründe taksit sayısını sınırlandırdığı konuşuluyor. Vatandaşlar 'sonradan taksitlendirme yapılabiliyor mu' sorularını bu yüzden soruyor. İşletmeler ise söz konusu sorunun bankalara sorulması gerektiğini ifade ediyor.

kart-23.webp

Birçok bankanın sonradan taksitlendirme uygulaması devam ediyor. Ancak bu taksitler vade farksız olmuyor. Örnek vermek gerekirse 1000 liraya satın aldığınız ürüne taksit yapmak isteyince banka sizden toplamda 1200 lira tahsil ediyor. Yani vatandaş taksit için bir miktar faiz ödemek zorunda kalıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.