Kredi kartına 750 TL vergide beklenen karar alındı!

Kredi kartına 750 TL vergide beklenen karar alındı!

Türkiye'de kredi kartından vergi alınacağını duyanlar hükümete sert tepkide bulundu. Tepkilerin ardından kararın gözden geçirileceği duyuruldu.

Türkiye, dünya genelinde en çok vergi tahsilatı yapan ülkelerin başında geliyor. Vatandaş bu duruma isyan ediyor. Son olarak kredi kartlarından 750 TL vergi alınması teklif edilmişti. Bahsi geçen teklifle ilgili beklenen karar alındı. Tepkilerin yükselmesinin ardından alınan bu karar herkesi şaşırttı.

kredi-karti.webp

GÖRÜŞMELER ERTELENDİ

Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na aktarılmak üzere toplamda yıllık 70-80 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli getiren yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda muhalefetin sert eleştirileri ile karşılaşan görüşmeleri ertelendi.

SONRAKİ DÖNEME KALDI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, görüşmelerin 2025 bütçe görüşmeleri sonrasına ertelendiğini söyledi. Güler, " Görüşmeler ertelendi. Detaylı inceleme yapacağız. 2025 yılı bütçemizi göreceğiz ve ihtiyaç duyulacak diğer kalemleri de detaylı inceleyecek, varsa değiştirilecek veya geri çekilecek hususlar onları da bütçeden sonra tekrar değerlendireceğiz. Bütçeyi Aralık sonunda tamamlandıktan sonra, ondan sonraki döneme kalmış diyebiliriz" dedi. Yani kredi kartlarından alınacak 750 TL vergi şimdilik askıya alınmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum