Kredi Çekmek İstiyoruz Ama Kredi Notumuz Kaç Olmalıdır?

Kredi Çekmek İstiyoruz Ama Kredi Notumuz Kaç Olmalıdır?

Kredi notu bankalar ile ilgili oldukça önemli bir veridir. Bu puanın kredi alabilmek için en az 700 ve üzeri olması gerekmektedir.

Kredi notu bankalar ile ilgili oldukça önemli bir veridir. Bu puanın kredi alabilmek için en az 700 ve üzeri olması gerekmektedir. Bu puanın altında olan kişilerin bankalardan kredi alabilmesi oldukça zor bir ihtimaldir. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte artık bankalar kefil yerine kredi notu istemektedir. Bu notlar sayesinde herkes kredi çekebilme veya kredi başvurusunda bulunabilme hakkına sahiptir. Kredilerin genel olarak düzenlenebilmesi için bu notlara ihtiyaç duyulur. Kişiler arası sınıflandırma yapılırken bu not kullanılır yani Bankacılık sisteminin kişilere verdiği güven puanı olarak değerlendirilebilir.

Kredi notu Findeks üzerinden öğrenilmektedir. Findeks sistemine TC kimlik numarası ile ilk seferinde üye olan kişiler bu notlarını ücretsiz olarak öğrenebilmektedir. Daha sonraki aşamalarda kredi notu belirli bir ücretle ücretlendirilir. Diğer yandan kredi notu aynı zamanda çeşitli paketler ile alınabilen bir servis halindedir. Findeks’in gelişmiş altyapısı sayesinde bireysel ve ticari kredi danışmanlığı paketleri bulunmaktadır. Kredi notu en fazla 1900 puana kadar yükselebilmektedir. Bu puanlar riskli ve diğer yanlardan ayrı şekillerde değerlendirilir. Kredi notu bir kişinin ödeme gücünü ve maddi durumunu göstermektedir. Yine ticari üyelik paketi bulunmaktadır. Findeks üzerinden şirketler ve kurumlarda bu paketler üzerinden faydalanarak notlarını öğrenebilir ve ona göre kredi başvurusunda bulunabilirler..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.