Kral Lakaplı Golcü Futbolcu "Altın Ayak" Ödülünü Monaco'da Aldı

Kral Lakaplı Golcü Futbolcu "Altın Ayak" Ödülünü Monaco'da Aldı

Galatasaray ve milli takımda ortaya koyduğu performans ve gösterdiği başarıyla adından söz ettiren İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, her yıl Monaco Prensliği'nce verilen prestijli spor ödüllerinden 'Altın Ayak' ödülüne layık...

Galatasaray ve milli takımda ortaya koyduğu performans ve gösterdiği başarıyla adından söz ettiren İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, her yıl Monaco Prensliği'nce verilen prestijli spor ödüllerinden 'Altın Ayak' ödülüne layık görüldü.

Geceye Hakan Şükür eşi Beyda Şükür ile katıldı. Kırmızı halıda gazetecilere poz veren Hakan Şükür'ün katıldığı, galada Barcelona'nın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Andreas Iniesta da yer aldı. Gecede sırasıyla Antonín Panenka, Albert Rocer Milla ve Jan-Mari Paff ödüllerini aldı. Ardından Hakan Şükür'ün ismi okundu. Efsane futbolcu ödülünü alırken oldukça heyecanlıydı.

Hakan Şükür, ödülü aldıktan sonra İtalyanca yaptığı açıklamada, "Altın Ayak" ödülünü aldığı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Şükür, "Ülkem adına gurur duydum. Bana bu ödülü layık görenlere minnettarım. Aldığım en anlamlı ödüllerden birisi oldu. Bu ödülün ben de çok ayrı yeri olacak." dedi.

Hakan Şükür'ü ilk tebrik eden ise eşi Beyda Şükür oldu. Özel gruplar dans ve sahne gösterileri de yaparken, "Altın Ayak"ın 28 yaş ve üstü aktif futbolcu kategorisinde en iyi oyuncu ödülüne ise İspanyol Andres Iniesta layık görüldü. Iniesta ödülünü aldı ve sahnede ayak izini bıraktı.

Daha sonra tüm ödül alanlar basın mensuplarına toplu poz verdi. Hakan Şükür ve Inıesta da aynı karede yer aldı.

Ödül töreninden sonra konuşan Hakan Şükür, 4 gündür bu program için Monaco'da bulunduklarını, yoğun bir 4 gün yaşadıklarını belirterek, "Açıkcası rahatladık biraz. Dört boyunca çok büyük bir ilgi ve yoğun program vardı. Dünyanın önemli sporcuları, bir çok gazeteci vardı. Toplantılar, çeşitli aktiviteler yaptık. Bugün de ödül aldığımız gece, gala gecesi. Ödül öncesinde çok heyecanlıydım. Açıkcası gurur verici birşey. Kendi adıma da ülkem adına da çok önemli. İnşallah niceleri olur, çok değerli arkadaşlarım gelir bu ödülleri alır. Tabii çok değerli oyuncular da varıd. Hem geçmiş hem de hali hazırda oynayan, Iniesta gibi çok değerli bir oyuncu. Aynı ortamı paylaşmak ülkemiz için de çok önemli bir tanıtım. Bu anlamda da ayrı bir heyecan taşıyorum." dedi.

Efsane futbolcunun eşi Beyda Şükür de yaptığı açıklamada, "Ben bir çok ödül törenine eşlik ettim, ama Hakan'ın da dediği gibi bu ödül bizi çok heyecanlandırdı. 4 gündür buradayız, uluslararası alanda bir çok gazeteci de burada. Çok güzel geçti, çok güzel ağırlandık. Çok güzel duygularnla ülkemize dönüyoruz. Biz bu ödülü evimize götürmüyoruz, ülkemize vatanımıza götürüyoruz. Çocuklarımıza götürüyoruz. Eşimi de tebrik ediyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.