Kozan Horzum Yaylası'nda Şenlik Coşkusu

Kozan Horzum Yaylası'nda Şenlik Coşkusu

Adana'nın Kozan ilçesinde, belediye ile Kozan ve Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı (KOZVAK) iş birliği ile Horzum Yayla Şenliği ve 4.Geleneksel Yemek Yarışması ödül töreni düzenlendi.Horzum Orman İşletme Şefliği'nde gerçekleştirilen etkinlik...

Adana'nın Kozan ilçesinde, belediye ile Kozan ve Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı (KOZVAK) iş birliği ile Horzum Yayla Şenliği ve 4.Geleneksel Yemek Yarışması ödül töreni düzenlendi.

Horzum Orman İşletme Şefliği'nde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Belediye Başkanı Musa Öztürk, gelenek, görenek ve törelerin kanunlardan önce toplum hayatına girdiğini, dolayısıyla yemeklerin de geleneklerin bir devamı olduğunu ifade ederek, "Bunları tatmak, göstermek, teşvik etmek, genç kuşaklara nakletmek biz büyüklerin görevidir. Bu güzelliklerimizi devam ettirmemiz gerekir. Böyle bir konuda öncülük ettiği için KOZVAK Başkanı Duru Çiftçi'ye teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Öztürk, şenliğin önemine işaret ederek, "Folklorumuzu, geleneklerimizi unutuyoruz. Birileri hep bizimle oynuyor. Oynatmaya müsaade etmeyelim. Bu yemek kültürü de bunlardan birisidir. Bizim toplumumuz Amerikan tipli, Avrupa tipli beslenmeye hazır değil. Sağlıklı olan kendi kültürümüzdeki yemeklerimizi tüketelim. Bu sebeple bugün olduğu gibi bundan sonra da bu tür etkinliklere destek olacağız. O eli öpülecek, anneler, kız kardeşler bu yemekleri gelsinler teşhir etsinler. Birileri bunları öğretecek ki gelecek kuşaklar, şu çocuklar gelenekleri görenekleri devam ettirecekler. Şenliğe emeği geçen belediyemiz personeli ve vakıf üyelerine, yarışmacılara ve şenliğe katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

KOZVAK Başkanı Duru Çiftçi ise gelişen teknolojinin toplum hayatından birçok güzellikleri alıp götürdüğünü, güzel tatların da kaybolduğunu, bu yemek yarışması ile kaybolan tatları, güzellikleri yeniden hatırlatmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

4. Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Yarışmada, ana yemek kategorisinde Züleyha Atcıoğlu birinci, Nagihan Memiş ikinci, Mediha Çağlar üçüncü oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.