Köye hizmet yok!

Köye hizmet yok!

Büyükşehir Yasası kırsalda yaşayanları hayal kırıklığına uğrattı. Bozuk yollar köylüyü çileden çıkarıyor. Bozuk yolları kullanmak zorunda kalan köy ve belde sakinleri, belde belediyeleri zamanında aldıkları hizmetlerden de mahrum kaldı

Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle olan köy ve beldelerde hizmet noktasında yaşanan aksaklık tepki çekiyor. Büyükşehir Yasası vatandaşı mağdur ediyor. Özellikle belde ve köylerdeki bozuk yollar vatandaşı çileden çıkarıyor. Daha önce belde statüsünde olan Ereğli'ye bağlı Zengen, yapılan yeni düzenlemeyle mahalle oldu. Mahallede hizmet noktasında sorunlar yaşanıyor. Yol ve alt yapı sorunun yaşandığı mahallede ilkel görüntüler ortaya çıkarken, vatandaş yeterince hizmet alamamaktan şikayetçi. Konya şehir merkezine 210 kilometre uzaklıklta bulunan Ereğli'nin Zengen Mahallesi sakinleri hizmet istiyor. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri ile birlikte beldeden mahalle statüsüne getirilen Zengen'de bozuk yollar vatandaşı canından bezdirdi.

HİZMET ALAMIYORUZ SÖZLER TUTULMUYOR

Zengen Mahallesi Muhtarı Şahin Yurddaş, "Kasaba iken Büyükşehir Yasası ile birlikte Ereğli’nin mahallesi olan Zengen’de hizmet yok. Hizmet alamıyoruz. Bir süre önce köy susuz kaldı. Su sıkıntısı hal oldu. Şimdi de yol sıkıntısı var. Yollar bozuk. Altyapı noktasında yapılan çalışmalar nedeniyle yolların bir kısmı çöktü. Yollar tamir edilmedi. Bize verilen sözler tutulmuyor. Hizmet alamıyoruz. Mahallemiz şehir merkezine 210 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Dolayısıyla hizmet noktasında aksaklık sözkonusu. Belediyemiz varken bu tür sıkıntılar yaşanmıyordu. Yaklaşık 3 bin nüfusumuz var. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'ten hizmet talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum