KÖYDES’te Konya ihmal edildi

KÖYDES’te Konya ihmal edildi

KÖYDES harcamalarında Konya’nın yaşadığı ihmal, CHP Milletvekili Atilla Kart’ın İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi ile gündeme getirildi.

Atilla Kart, AKP iktidarları döneminde Konya’nın kamu yatırımları bakımından az harcama yapılan illerin başında geldiğini, bunun en somut ve bariz örneğinin KÖYDES ödeneklerinde de ortaya çıktığını bildirdi. “Yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük İl’i olan, nüfus yönünden 5-6. sırada bulunan Konya’ya gönderilen ödenek miktarına göre, Konya 2010 yılında 47. sıradadır. Son 6 yıldaki ortalamaya göre ise 25. sıradadır” diyen Atilla Kart, Konya aleyhindeki bu uygulamanın kabulünün mümkün olmadığını dile getirdi. Atilla Kart, şöyle devam etti: “Ödenek dağıtımında böylesine ayrımcılık yapılması hem keyfilik ve hem de bölgecilik anlamına gelmektedir. Konya kamuoyu ve Konya Halkı, AKP iktidarlarıyla birlikte yaratılan bu haksızlığın ve ayrımcılığın farkındadır. “Ben de Konya’nın Vekiliyim” diyen Başbakan’ın hamaset yaptığı ve laf ürettiği bir kez daha doğrulanmıştır.”
Kart, şu soruların cevaplanmasını istedi: “AKP İktidarları döneminde Konya aleyhine KÖYDES ödeneklerinde böylesine kabul edilemez bir haksızlık neden yapılmıştır? Bu haksızlığın giderilmesi bakımından 2011 yılı ödenek sıralamasında Konya hiç olmazsa ilk 10’un içine alınacak mıdır? 2011 yılı için Konya’ya ayrılan KÖYDES ödeneği nedir? Türkiye genelindeki iller sıralaması nedir?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.