Köyden uzak kalmayın!

Köyden uzak kalmayın!

Eşlerin beraber kurduğu işletmenin daha verimli olduğunu söyleyen (DSYB) Konya Şube Başkanı Edip Yıldız, genç üreticilere seslenerek, "Sizden ricam olacak. Köy yapısını, hayvanları ve doğal ortamı seven eşiniz olsun" dedi

Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Konya Şubesi tarafından Genç Yetiştirici Platformu Toplantısı gerçekleştirildi. Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya; DSYB Konya Şube Başkanı Edip Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda genç çiftçi katıldı. Program, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ardından DSYB Konya Şubesi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi izletildi. Başkan Edip Yıldız, gençlere önem verdiklerini belirterek, onlara birtakım tavsiyelerde bulundu.

İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞU VAR

13 bin üyeden 18-25 yaş aralığında 329 genç seçtiklerini dile getiren DSYB Konya Şube Başkanı Edip Yıldız, gençleri önemsediklerini vurguladı. Hükümetin de özellikle son dönemlerde şehirden köye göçü artırmak için ciddi çalışmalar yürüttüğünü ve teşvikler verdiğini ifade eden Yıldız, "Üretim, zor ve zahmetli bir iş. DSYB, bizim dönemimizde Konya'da ciddi bir ivme kazandı. Türkiye'ye ve Konya'ya yakışır, yine Türkiye'ye örnek olmuş çalışmalara imza atmıştır. Lider bir birlik haline geldik. Türkiye markası olduk. 2018 yılını buzağı yılı olarak ilan ettik. Bu ilanımız, Türkiye'de adından söz ettiriyor" dedi.

ÜRETİM SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALIDIR

Bir ilki gerçekleştirmek için genç çiftçilerle bir araya geldiklerini ve gençlerin sadece Konya'da değil, Türkiye'nin tamamında üretim içinde olduklarını kaydeden Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sosyal bir gerçeğimiz de var. Aramızda bekar olan kardeşlerimiz de bulunuyor. Gençlerimizin evlilikten tutun da daha birçok konuya kadar önemli sıkıntılar yaşadığının bilincindeyiz. Sizler için birşeyler yapabilmenin uğraşını veriyoruz. Üretimin sürdürülebilir olması gerekir. Üretim, sabah namazı ile başlar, bütün gün boyu devam eder. 80 milyon nüfusumuz, yıllık 30 milyon civarında da gelen bir turist potansiyelimiz var. 3 buçuk 4 milyon civarında da ülkemizde Suriyeli kardeşlerimiz var. Üreticiler bu konuda ciddi bir sorumluluk taşıyor. Gençlere bu anlamda da önemli görevler düşüyor."

GENÇLERE BİR ÇEŞİT ABİLİK YAPIYORUZ

Üretim yapan gençlerin ekmeğini çok doğru bir yoldan kazandıklarını aktaran Yıldız, DSYB Konya'nın sloganının da "Helal kazanç ve alın terinin gücü" cümlesinden oluştuğunu hatırlattı. Gençler arasında üretime yeni başlayanların olacağı kadar annesinden babasından görerek bu işleri öğrenenlerin de olduğunu söyleyen Başkan Yıldız, "Damızlık birliği olarak gençlerimizin üretim modellerini daha ileriye taşımak için öncü oluyoruz. Kurumsal anlamda üreticinin hiçbir sorunun da onlara sırtımızı dönmedik. Gerektiğinde gençlerimize yurt içinde gerektiğinde de yurt dışında eğitimler vereceğiz. Bize düşen neyse yapmaya hazırız. Gençlere abilik yapmak istiyoruz. Ülke ekonomisinde önemli bir yer kaplıyoruz. Genç yetiştiricilerimiz ülkemizin kronikleşmiş sorunlarına  çözüm olacak. Aile işletmelerinin nasıl sürdürülebilir olunduğu görülecek. Üretim, birebir ilgilenilen dal olmalı. Eşlerin beraber yaptığı işletmeciliğin verimi daha fazla oluyor. Köy yapısını, hayvanları ve doğal ortamı seven eşiniz olsun" açıklamalarında bulundu.

HASAN ÖZÜTEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.