Koru yeniden başkan

Koru yeniden başkan

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi Selçuklu Kongre Merkezinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş’ın katılımları ile gerçekleşti. Kongrede Ahmet Murat Koru yeninden başkanlığa seçildi

AK Parti Konya Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Büyük bir coşku ile gerçekleştirilen kongrede Ahmet Murat Koru n Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildi. AK Parti’nin gençlere büyük önem verdiğini söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı “Bizim gençlik konusunda bir kızıl elmamız var. Biz imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Biz sanatıyla, kültürüyle, estetiğiyle, zirvede bir gençlik istiyoruz. Biz aklıselim, ilimde, fende, teknikte, tefekkürle en ileride bir gençlik istiyoruz.  Bunun için kendinizi tek bir alanda değil, bu alanların hepsinde geliştirmeniz gerekiyor. AK Parti gençliğine de yakışan budur. Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla çıktık. Bunun için de biz gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerine gençleri bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık. Aziz milletimizin emaneti olan bu görevleri vakti, saati geldiğinde sizler devralacaksınız. Seçilme yaşı bizden önce kaçtı? Şimdi kaç? Seçme ve seçilme yaşını 18’e indiren biz olduk. Bunları da gençliğimize inandığımız için yaptık.” dedi.

dsc_0127-001.jpg

2019 TÜM MAZLUM COĞRAFYANIN DA SEÇİMİ

2023 hedefleri doğrultusunda 2019 yılında yapılacak seçimlerin bir seçimden çok daha fazla önem taşıdığını da sözlerine ekleyen Angı, “Türkiye olarak 2023’ü hem hedeflerimiz itibarıyla, hem de tarihe kalıcı bir iz bırakmak için çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.  Bundan sonra amacımız; yönetim kurulumuz, kadın ve gençlik kollarımız, tüm teşkilat üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz ve gönüldaşlarımızla ilk hedefimiz olan 2019 seçimlerine partimizi, en yüksek oy oranına taşımaktır. Bunun için 39 bin kilometre karenin her karışına 2 milyon 250 bin nüfusun her bireyine bu kutlu davanın heyecanını anlatacağız.  Çünkü biliyoruz ki, bundan sonra yapılacak seçimler sadece Türkiye için değildir tüm mazlum ve mağdur coğrafyanın seçimleridir. Hiçbir beklentisi ve menfaati olmadan elini onlara uzatan dünyada başka bir ülke, başka bir lider yoktur. Açıkçası bu, bizim sorumluluğumuzu ve vebalimizi çok daha fazla arttırmaktadır.  Biz bununda bilincinde hareket ediyoruz, bundan sonrada edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“2019'UN ŞİFRESİ DE ANAHTARI DA SİZSİNİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, 2019’un şifresinin de anahtarının da gençler olduğunu dile getirerek  "Önümüzde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arkamızda da sizin gibi gençler olduktan sonra sırtımız yere gelmez. İnşallah 2019'un şifresi de anahtarı da sizsiniz. Herkes 2019'un öneminden bahsediyor. Ama 2019'un şifresi de anahtarı da sizsiniz. Sizlerin coşkusunu gördükten sonra bugün buradan bir aşkla ve şevkle gideceğim." diye konuştu. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş da gençlik kolları olarak 68. il kongresini gerçekleştirdiğini aktardı.

dsc_0383.jpg

“ÖNEMLİ TELEŞLI VE UZUN BİR YOL BİZİ BEKLİYOR”

Kongrede AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen Ahmet Murat Koru önemli, telaşlı, uzun bir yolun kendilerini beklediğini dile getirerek,  “8 Kasım 2017’de göreve gelmiştik.  Bugün yaklaşık 5 ay sonra kutlu kongremiz ile yolumuza devam ediyoruz. Çok kısa vadede tamamladığımız ilçe kongrelerimiz ile 31 ilçemizde teşkilatlanmamızı tamamladık, mahalle teşkilatlanmalarımızı ve üye çalışmalarımızı hızla bugünden sonra yapmaya gayret göstereceğiz.  Bizler şehidi olan teşkilatın neferleriyiz.  Bu hem bu gayenin hem bu ülkünün, hem hizmet ettiğimiz bu hedefin kutsallığı artırmakta, hem de üzerimizdeki hükümlülüklerin oranını kat be kat artırmaktadır.  Bu vesileyle 2014 yerel seçim çalışmalarımızda kaybetmiş olduğumuz şehidimiz Talha Bayrakçı kardeşimizi hem de kongre hazırlıkları sürecinde hazırlıkları sürecinde kaybettiğimiz Mehmet Ali Özbuğday'ı ve teşkilatımızda gelmiş geçmiş ahrete intikal etmiş tüm başkanlarımızı rahmetle ve minnetle yad etmek istiyorum. Yine bugün ülkemizin dört bir yanında terör örgütlerine karşı mücadele veren tüm Mehmetçiklerimizi, Afrin'deki kardeşlerimizi anıyor, şehadete intikal etmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Önemli, telaşlı, uzun bir yol bizleri bekliyor. İnşallah teşkilat çalışmalarımıza kaldığı yerden gayretle ve samimiyetle devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ İLE KONYA’NIN BÜYÜK KAZANIMLARI OLDU

Sözlerine Ahmet Murat Koru’ya yeni dönemde başarılar dileyerek başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de “AK Parti iktidarları döneminde Konyamızda çok önemli kazanımlarımız oldu. Bu süreçte belediyecilik açısından da çok önemli bir başarı hikâyesine hep birlikte imza attık. Görev yaptığımız dönemde Gençlik Kollarımızın büyük desteğini gördük. Bu anlamda Konya’daki belediyelerimiz adına gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Biz de Konya belediyeleri olarak elimizden geldiğince Gençlik Merkezilerimizle, Mesleki Eğitim Merkezlerimizle, Medeniyet Okulu, Değerler Eğitimi çalışmalarımızla eğitime destek çalışmalarımızla destek vermeye çalıştık.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşurken okuduğu şiirle büyük ilgi gören 9 yaşındaki Hızır Halis Ziya Özdemir'de kongrede, okuduğu şiirle duygulu anlar yaşattı. Konuşmaların ardından tek liste ile girilen kongrede Ahmet Murat Koru AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

AK PARTİ KONYA İL GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU:

ASİL

1. Ahmet Murat Koru- Başkan

2. Abdulkerim Nükte

3. Abdullah Said Kıyak

4. Abdurrahim Sönmezler

5. Ahmet Akar

6. Ahmet Can Üzümcüoğlu

7. Ahmet Dişli

8. Ali Arslan

9. Ali Cahit Tekin

10. Ali Raşit Yerebasmaz

11. Ali Rıza Yavuz

12. Ayşegül Örs

13. Büşra Uyar

14. Cemal Sayıcı

15. Durmuş Tamer Öz

16. Esat Necati Özgüven

17. Eymen Yumak

18. Eyüp Azman

19. Faruk Altunkaynak

20. Fatmanur Tinel

21. Fatmanur Yaldız

22. Halide Kaplan

23. Halit Dündar

24. Hasan Aksay

25. Hasan Basri Yazıcı

26. Hasan Hüseyin Bal

27. Haydar Koyuncu

28. Hilal Büşra Bilge Öksüz

29. İbrahim Okur

30. İbrahim Ünver

31. İsmail Küçüktoka

32. İsmail Yılmaz Kan

33. Mahmud Esad Çağlar

34. Mahmut Esat Başman

35. Mehmet Samet Okutan

36. Melih Kazım Elden

37. Mesut Uğurlu

38. Muhammed Tayyip Özdemir

39. Mustafa Serdar Önel

40. Niyazi Celil Aras

41. Orhan Gül

42. Ömer Faruk Başbuğ

43. Rumeysa Aşan

44. Salih Damar

45. Serhat Eymen Nuray

46. Serpil Gökçil

47. Süleyman Fatih Turhan

48. Şerife Atiker

49. Ümmühan Rümeysa Kök

50. Zeynel Tabak


YEDEK

1. Hasan Yılmaz

2. Muhammet Ali Develi

3. Dilek Aladağ

4. Sümeyye Şeker

5. Abdullah Halit Üzülmez

6. Ertuğrul Halvacı

7. İdris Göktaş

8. Kemal Çolak

9. İbrahim Dolmacı

10. Nesibe Koyuncu

11. Taha Kadir Mısırlıoğlu

12. Mevlüt Kürkçü

13. Erman Taşpınar

14. Sema Demirkan

15. Hasan Kuduz

16. Hatice Biceğez İnce

17. Abdullah Okutan

18. Ali Osman Sarı

19. Furkan Özel

20. İhsan Bıyık

21. Yusuf Sağlam

22. Murat Çıkmaz

23. İbrahim Karakaş

24. Emre Yasin Dündar

25. Melike Küçük

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum