Korkmaz: Sistem Sağlık Çalışanları İle Hastaları Karşı Karşıya Getirdi

Korkmaz: Sistem Sağlık Çalışanları İle Hastaları Karşı Karşıya Getirdi

Türk Sağlık Sendikası Sakarya Şube Başkanı İrfan korkmaz, sağlık sistemindeki aksaklıkların sağlık çalışanlarını vatandaşlarla karşı karşıya getirdiğini, personelinin hizmet veremez hale getirdiğini söyledi. Korkmaz, Sakarya Üniversitesi...

Türk Sağlık Sendikası Sakarya Şube Başkanı İrfan korkmaz, sağlık sistemindeki aksaklıkların sağlık çalışanlarını vatandaşlarla karşı karşıya getirdiğini, personelinin hizmet veremez hale getirdiğini söyledi. Korkmaz, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde hasta yakınlarının doktora yaptığı saldırıyı kınadı.

Sağlık çalışanları olarak 24 Saat kesintisiz hizmet verdiklerini, her geçen gün farklı zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Korkmaz, "Gün geçmesin ki, bir hastanemizde bir çalışanımız şiddete, hakarete küfüre maruz kalmasın. Her geçen günde yüzlerce çalışanımız bu tür olaylara maruz kalmaktadır. Arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Temennimiz sağlık çalışanlarımızın bundan sonraki süreçte bu tür saldırılara maruz kalmamalarıdır." dedi.

Hastane bünyelerinde kurulan hasta hakları birimleri ve Alo 184 Sağlık Bakanlığı Şikayet Hattı’nın faydalı olduğunu dile getiren Korkmaz, ancak aslı olan olmayan her şikayetin ardından gelen soruşturmaların sağlık çalışanlarımızı hizmet veremez hale getirdiğini vurguladı. Korkmaz, şunları kaydetti: "Geçmişte de buna benzer olayların yaşandığı hastane acillerimizde ki güvenlik tedbirlerinin mutlaka ve mutlaka arttırılması gerekmektedir. Hasta yoğunluğu göz önüne alınarak, personel takviyesi yapılmalıdır. Hastane polislerinin yetkileri hastane acillerine göre yeniden düzenlenmelidir. Ancak birilerinin laf üretmekten ziyade, iş üretmesi gerekmektedir. Sadece Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi değil, pek çok hastanemizin acil servisleri aynı durumdadır."

‘Memurlar yan gelip yatıyorlar’ gibi ifadelerin de memurlarla vatandaşları karşı karşıya getirdiğini inandığını ifade eden korkmaz, "Elbette hiç bir hastamızın mağdur olmasını istemeyiz. Hastalarımızın hakları korunsun peki ya çalışanın hakkını kim koruyacak." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.