Koray Aydın: Yargıtay ipe un serdi

Koray Aydın: Yargıtay ipe un serdi

MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Koray Aydın, canlı yayında soruları yanıtladı.

Yargıtay kararının beklendiği MHP'de hafta sonu kurultay olacak mı? Muhalefet partisi bu konuya odaklanmış durumda... Kurultay bilmecesini ve gelinen son durumu MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Koray Aydın NTV'ye değerlendirdi.

Aydın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Yargıtay'dan esas itibariyle beklenen kurultayın yapılacağı tarih olarak açıklanan 15 Mayıs'tan önce karar vermesiydi. Bugün yapılan açıklamada ön incelemenin yapıldığı ifade edildi. Ön inceleme yapıldıysa heyetin karar vermesi için bütün imkanlar hazır demektir. Süreci mayıs ayı içinde diye ifade ederek Yargıtay'ın bir anlamda ipe un serdiğini düşünüyorum.

Türkiye'nin bu sıkışmış halinde MHP'de yapılan kongre bir umut olarak görülüyor. Pazartesi ve salı günleri bütün medya Yargıtay'ın önüne kamp kurdu. Kararın açıklanması bekleniyordu. Ne olduysa kararın mayıs ayı sonunda açıklanacağı açıklandı.

Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bir konuda Yargıtay bir an önce adım atmayacak da ne zaman atacak. Ön inceleme yapıldığı bir durumda ipe un serercesine zamana yaymak ne anlama gelmektedir. Herkes yargının yerlerde süründüğünü düşünüyor.

Her şeye müdahale ettiği düşünülen bir güç buraya da mı müdahale ediyor diye bir soru oluşturuyor. Yargıtay bugünkü tutumunu sürdürürse bir anlamda Türkiye'nin geleceğini de infaz etmiş olacaktır. Benzer kararlarla tarihte bir çok defa ülkenin geleceğini infaz etmiştir. Bu işi zamana bırakacak bir açıklamanın çıkması toplum vicdanının kabul edebileceği bir sonuç değildir.

Bu demokratik bir talep. Parti seçimden çıkmış ve beklenmeyen bir sonuç var. Buna uygun olarak bir karar alınmış ve demokrasinin gereği olarak kendisine verilen hakkı kullanmıştır. Bunun üzerinden tartışma yartmak herkesin vicdanını yaralar. Bu hafife alınacak bir durum değildir. Bu kongre talebini geçici bir heves olarak görmek MHP'ye hiçbir şet kazandırmayacaktır.

İnsanlar bu işi sahiplenmişler. Bunun MHP'ye faturası çok ağır olur. Parti yöneticilerimizin bu krizi yönetme konusunda doğru bir uslüp içinde olduklarını düşünmüyorum.

Ayrıştırıcı bir uslüp krizin yönetiminde doğru bir uslüp değildir. Şuurlu bir iş yapıldığını düşünüyorum. Bu kongreden kaçış yoktur. Bu yapılacaktır, yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde bunun MHP'ye getireceği ağır faturayı görmemek veya görmezden gelmek ülkenin geleceğine vurulacak darbedir. Ülkemiz birileri tarafından esir alınıyor. Tek adamlığa doğru gidiliyor. Bu konu suhuletle halledilmeli. Şu an geldiğimiz nokta en güveneceğimiz kurum Yargıtay, ne oldu nereden rüzgar geldi 'biz bunu mayıs ayının sonuna kadar öteledik demek bana göre bu hafta sonuç çıkmayacak demektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.