KOP revize edilecek mi?

KOP revize edilecek mi?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya Ovaları Projeleri ve havaalanı sorununa ilişkin TBMM Başkanlığına iki ayrı soru önergesi verdi.

Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Konya Ovaları Projeleri (KOP)’nin hayati önemine değinen Atilla Kart, “Entegre bir proje olan KOP, 59. ve 60. Hükümetler döneminde ihmal edilmiştir. KOP’un en önemli ayağı olan Mavi Tünel projesinde bile 5 yıl boyunca hiçbir harcama yapılmamış, 5’nci yılın sonunda nihayet bir kıpırdanma başlamıştır. Tünel delme makinası henüz faaliyete geçmiştir” dedi.

KOP kapsamında yer alan 12 adet projenin olduğunu hatırlatan Atilla Kart, bu projelerin yeterli olmadığını belirterek, “Çünkü mevcut projeler ile Konya’nın kuzey bölgesini, yani Selçuklu, Sarayönü, Altınekin, Yunak, Kulu, Cihanbeyli, Karapınar, Ereğli, Aksaray istikametini sulamak mümkün olamayacaktır” değerlendirmesini yaptı. KOP’un mutlaka ve hemen revize edilmesi zorunluluğuna işaret eden Atilla Kart, proje ile ilgili çalışmaların etkin bir şekilde yürütülebilmesi için ‘KOP İdaresi’ adı altında Konya merkezli bir idari yapılanma zorunluluğunun bulunduğunu vurguladı. Kart, KOP’un revize edilmesi yönünde neden hiçbir çalışmanın yapılmadığını ve KOP İdaresinin kurulması yolunda bir çalışma başlatılıp başlatılmayacağını sordu.
HAVAALANI SORULARI
CHP’li Atilla Kart, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde de Konya Havaalanı’nda görevli olan personelin 24 saat ve vardiya usulü çalışmaması sebebiyle, gümrük ve diğer hizmetlerin süreklilik kazanmadığını, bu nedenle uçuş maliyetlerinin arttığını, bunun sonucunda da Konya’ya yapılması gereken uçuşların, yolcu talebinin aksine başka vilayetlere kaydırıldığını açıkladı. Uygulama ile hem Konya’ya yönelik taleplere cevap verilemediğini, hem de Konya ekonomisinin hak ettiği imkânlardan yararlanamadığını ifade eden Atilla Kart, şu soruları yöneltti: “Askeri bakımdan da bir engelin olmamasına, kulenin 24 saat görev yaptığı açık olmasına göre; gümrük ve diğer hizmetlerin 24 saat aralıksız ve vardiya usulü sürdürülmesi yolunda neden herhangi bir çalışma yapılmamaktadır? Hizmetlerin bu şekilde yapılmasını engelleyen personel eksikliği mi söz konusudur? Böyle bir eksiklik var ise, bunun giderilmesi yoluna neden gidilmemektedir?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.