"Koordinatörlük Sistemi, Atanmışların Seçilmişler Üzerindeki Tahakkümüdür"

"Koordinatörlük Sistemi, Atanmışların Seçilmişler Üzerindeki Tahakkümüdür"

MHP'li Antalya Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere koordinatör atamasını atanmışların seçilmişler üzerine bir tahakkümü olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Gökçe, partisini belediyeler...

MHP'li Antalya Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere koordinatör atamasını atanmışların seçilmişler üzerine bir tahakkümü olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Gökçe, partisini belediyeler toplantısı için geldiği Manavgat Sueno Otel'de yaptığı basın açıklamasında, AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde oluşturduğu koordinatörlük sistemine tepki gösterdi.

    Böylesi bir uygulamanın başta Avrupa Birliği(AB) olmak üzere ileri demokrasi ülkelerin hiç birinde olmadığını belirten Gökçe, bunun adının 'seçilmişlerin atanmışlar tarafından kontrol edilmesi' sistemi olduğunu kaydetti. AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerdeki sorunların halk nezdinde itibar zedelenmesine maruz kalmamak için alt belediyeleri siz yapamazsınız, siz beceriksizsiniz yaparsak en iyisini biz anlayışının hakim olduğunu belirten Gökçe, Büyükşehir Yasası'nın Antalya ölçeğinde coğrafi genişlik, altyapı eksikliği ve hiç bir düzenleme yapılmamasına bağlı bir anda uygulamanın sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Koordinatörlük sisteminin milli iradenin yerel yönetimlerde yansıması oy verenlerin yaşadığı şehrin sorunlarında yönetime katılması adına en önemli engel olduğunu vurgulayan, atanmışların seçilmişler üzerinde tahakküm kurmasının Türk demokrasisi adına üzüntü verici olduğunu söyledi. Gökçe, "Koordinatörlük sistemi seçimle gelmiş belediye başkanının atanmışlar tarafından kontrol ve terbiye edilmesidir. Atanmışların, seçilmişler üzerindeki tahakkümüdür. Atanmışlar, seçilmişler üzerinde söz sahibi olacaksa milletimiz niçin seçime gidiyor o zaman. Zaten 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile alt belediyeler tüyü yolunmuş kuşa çevrildi. Üstüne üstlük birde koordinatörlük sistemi kurulması, seçilmişin atanmış tarafından kuşatılması hoş bir durum değil." dedi.

Büyükşehir Yasası ile birlikte alt belediyelerin gelir kaynaklarının önemli bir çoğunluğunun büyükşehir aldığının altını çizen Gökçe, AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin MHP ve CHP'li belediyelere, ilçelerden aldığı payın aktarılmasında üvey evlat muamelesine tabi tutulduğunu söyledi.

    Korkuteli'nin özellikle Antalya'nın yazlık ilçesi olmasına bağlı mevcut nüfusunun 5 katına çıktığını vurgulayan Gökçe, 5 aylık sürede artan nüfusa bağlı hizmet vermenin sadece belediye değil, kamu hizmetlerinde sıkıntıların oluştuğunu kaydetti. Gökçe, yazın Korkuteli'nde etkin hizmet verilmesi için nüfus atışına bağlı kaynak artırılmasının da zorunluluk oluşturduğunu ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.