Konya'ya yağışlı hava geliyor

Konya'ya yağışlı hava geliyor

Konya’da havanın parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneybatı, güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre, yurdun güney ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Denizli, Muğla, Konya, Karaman, Niğde, Tunceli, Kars, Erzurum, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Aydın’ın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya’nın doğu ilçeleri, Adana’nın güney kesimleri, Hatay’ın batı ilçeleri ile gece saatlerinde Diyarbakır’ın doğu kesimleri, Bitlis’in kuzey ilçeleri ve Muş’un güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve doğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Konya’da havanın parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneybatı, güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artması beklenirken, rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden orta ve yer yer kuvvetlice esecek.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.