Konya'ya dört proje yapılmalı
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi, geleneksel iftar yemeği programını gerçekleştirdi. Dedeman Otel'de düzenlenen iftar yemeğine; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ile Hüseyin Üzülmez, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İMO üyeleri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Katılımın yoğun olduğu iftar yemeğinde konuşan İMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çınar, Ramazan ayının tüm ülke insanına birlik ve bereket getirmesi umut ettiklerini söyledi. Konya'nın her geçen gün gelişen ve ihtiyaçları artan bir şehir olduğunu belirten Ali Çınar, "Şehrimiz geleceğe güvenle yürüyor. Gelişen şehrin inşaat sektöründe de gelişme olacaktır. Ülkemiz güzel bir büyüme ivmesi kazandı. 2011 ilk çeyreğinde yüzde 11 oranında büyüme sağlandı. Dünyada beklenen ekonomik krize rağmen bu büyüme oranı umut verici. Bu büyümede önemli olan özel sektörün her geçen gün önemini artırarak büyümeye katkı sağlamasıdır. Ülkemizin ve şehirlerimizin ekonomik olarak daha fazla büyümesini istiyorsak; kurum ve belediyelerimizin özel sektörün işini yapmaması gerekiyor. 12 Eylül Referandumu sonrası özellikle inşaat sektörü gelişmesini ve büyümesini hızlandırdı. Siyasi olarak ülkemizin rahat bir durumda olması özel sektörleri olumlu yönde etkileyecektir" dedi.
'KONYA'NIN DÖRT PROJEYİ HAYATA GEÇİRMESİ GEREK'
Konya'nın dört önemli projeyi bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Çınar, "Türkiye'de raylı sisteme geçen ilk şehirlerden biri Konya. Gün içinde şehrimizdeki tramvaylarla 150 bin yolcu taşınıyor. Ama tramvaylarımız eski. İlginin yoğun olduğu bu tramvayların yenilenmesi gerekiyor. Şehrimize yapılması gereken ikici proje; şehir merkezinde her geçen gün araç trafik yoğunluğu artıyor. Gün içinde ulaşım çok uzamaya başladı. Gelecek yıllarda bu daha fazla olacak. Buna çözüm bulmak için metro projesi tamamlanarak, yapıma hazır hale getirilmeli. Üçüncü proje olarak; dış çevre yollarının hayata geçirilmesi şart. Şehrimiz yapılması gereken diğer proje ise; Sahip Ata ile Alaeddin Tepesi arasındaki konutlar ve Tarla Mahallesi'nin kentsel dönüşüm projesiyle yenilenmesi gerekiyor. Bu projeler şehrimiz için çok hayati önem taşımaktadır. Yöneticiler bu projeleri daha fazla uzatmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
'KONYA'NIN DEPREM ENVANTERİ ÇIKARILMALI'
24 Temmuz'da Ilgın ilçesinde 5 kilometre yerin altında, 5.0 şiddetinde ve 5 saniyelik depremi de anımsatan İMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Çınar, "Geçen yılda şehrimizde bir deprem yaşanmıştı. Bu yılda yaşandı, bu depremler bize Konya'nın deprem riskinin fazla olduğunu gösteriyor. Şehrimizin deprem envanteri çıkarılmalı ve konutların depreme karşı dayanıklılığı kontrol edilmesi gerekiyor. Bu göstergelerin kesinlikle yapılması gerek. Şehrimizin depreme karşı durumunu somut delillerle ortaya koyarak, gerekli önlemlerin alınması lazım. Bu konuda kimlere görev düşüyorsa fazla vakit geçirmeden yapmalıyız" diye konuştu.
MUSTAFA AKÇA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.