Konya'ya büyük yatırım

Konya'ya büyük yatırım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Son 13 yılda Orman Bakanlığı Konya Ovası'na 4,5 milyarlık yatırım gerçekleştirdi. 13 yılda 77 milyon fidan diktik. Koruma alanlarına gözümüz gibi baktık. Konya bundan sonra daha nice büyük tesislere mührünü vuracak" dedi

Konya'da 1 milyar 171 milyon lira yatırım bedelli 42 adet eserin toplu açılış ve temel atma merasimi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Açılış törenine Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Konya protokolü ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

KONYA HEP ARKAMIZDA DURDU

Açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konya en büyük teşekkürü hak ediyor. Seçimlerde bize büyük bir destek verdi. Büyükşehirler arasında en yüksek oyu bize Konya verdi. Yüzde 74,5 oyla destan yazdı. Konya hep arkamızda durdu. Konya'dan aldığım güçle karamsarlığa kapılmadım. Konya  seçimlerde bütün dünyaya en net mesajı verdi. Konya ile gurur duyuyorum. Konya'nın her taşına, toprağına, sokağına, ilçesine aşığız. Bir siyasetçi için en büyük güç Konya gibi bir ili arkasına almaktır. Seçim vaatlerini bir bir yerine getiriyoruz. Vaatlerin yüzde 75'ini, reformların önemli bir kısmını gerçekleştirdik" diye konuştu.   

TABİATA KARŞI HOYRAT DAVRANMIYORUZ

"Konya'ya teşekkür etmek ve Konya'dan güç almanın yanı sıra halkımızı hizmetlerimizle buluşturmak için de buradayız" diyen Davutoğlu, "1 milyar 171 milyonluk 42 tesisin 19'unun açılışını, 23'ünün ise temelini atacağız. Ecdadımızdan bize emanet bu güzel beldeyi daha da güzelleştirmek için çalışıyoruz. 14 yıldır toprağa, suya bu anlayışla yaklaştık. Su azizdir. Suyumuzu kirletmedik ve israf etmedik. Suya hürmet ediyoruz. Tabiatla en barışık siyasi kadro biziz. Çevreye, yeşile duyarlı olanlar bilsin ki biz 3 buçuk milyar fidan diktik. Ağaç sayımız inşallah 7-8 milyarı bulacak. Orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Ağaç dikmek bizde önemli bir vecibedir. Bütün yaratılmışların hukukunu gözetiyoruz. Şehirlerimizi bu anlayışla inşa ediyoruz. Tabiata karşı hoyrat davranmıyoruz. Artvin'deki gelişmeleri yakından takip ediyorum. İlden gelen sivil toplum kuruluşlarından bilgi aldım. Türkiye'nin havası, suyu, taşı ve güneşi 78 milyona emanettir. Artvin dünyanın en güzel coğrafyalarından biridir. Zengin maden kaynaklarını değerlendirmek de öncelikli görevimizdir. Ülkenin doğal kaynaklarını da ekonomiye kazandırmak için de çalışacağız. Yerin üstündeki güzelliği de yerin altındaki zenginliği de koruyacağız. Maden işletmecisi çalışmalarını durduracak. Bu konunun istismar edilmesine de izin vermeyeceğiz. Herkes hukuki sürece saygı göstermeli" açıklamasında bulundu.

OSMANLI'NIN RÜYASINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Konya Ovası'ndaki yatırımlarından bahseden Davutoğlu, "KOP projesi unutulmuştu. Konya'nın su kaynakları kısıtlı. KOP projesi Osmanlı rüyasıydı. Osmanlı'nın rüyasını gerçekleştiriyoruz. Akdeniz'e boşa akan sular projeler sayesinde Konya kapalı havzasına akacak. Birçok baraj projesi tamamlandı, bazı barajların yapımı devam ediyor. Son 13 yılda Orman Bakanlığı 4,5 milyarlık yatırım gerçekleştirdi. Yüzbinlerce dekarlık araziyi suya kavuşturduk. Mavi Tünel içme suyu hattı ile yılda 100 milyon metreküp suyla Konya merkezin su ihtiyacını 2045 yılına kadar karşılanmış olacak. 13 yılda 77 milyon fidan diktik. Koruma alanlarına gözümüz gibi baktık. Konya bundan sonra daha nice büyük tesislere mührünü vuracak. Bizler bu aziz şehrin hizmetindeyiz. 1 milyarlık yatırımın hayırlı olmasını diliyorum. Allah'ın selamı üzerinizde olsun" ifadelerini kullandı. Terör eylemlerine değinen ve terörden medet umanların verdiği rahatsızlığın yakında son bulacağını belirten Başbakan Davutoğlu, "Türkiye birdir, bir olacaktır. Ülkenin başı her zaman dik olacaktır. Türkiye'nin birliğinin teminatıyız. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" diye konuştu.

PROJELER RAFLARDA UNUTULMUŞTU

Törende söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, "1 milyar 171 milyon lira yatırım bedelli 42 adet eserin temel atma ve açılışı için bir araya geldik. 42 tesisin 21'i baraj ve gölet. AK Parti hükümetlerinden önce Konya unutulmuş bir şehirdi. Bütün Türkiye'nin su sıkıntısını çözmek için yola çıktık. Kendimi Konya gönüllüsü ve hizmetkarı olarak görüyorum. Geçmişte Konya'nın bütün yatırımları ödenek bekliyordu. Birçok proje DSİ'nin tozlu raflarında unutulmuştu. Mavi Tünel 110 yıllık bir hayaldi. Gerçek oluyor. Muhteşem tünel bitti. Bağbaşı barajı bitti. Bu sular Konya Ovası'na hayat verecek. 2019 yılının sonuna kadar KOP Projesinin tamamını bitireceğiz. KOP projesinin açılışını inşallah 31 Aralık 2019 tarihinde yapacağız. Derebucak ve Beyşehir hattında muhteşem bir sunni nehir inşa ettik. Hükümetimiz Konya'ya büyük önem veriyor. Şimdiye kadar 27 milyarlık bir yatırım yapıldı. Bakanlığımız yatırım bütçesinde birinci. Önceki yıllarda Recep Tayyip Erdoğan, 'Konya için ne gerekiyorsa yap' talimatını vermişti" ifadelerini kullandı.

ŞEHİRDE HAYALLER GERÇEK OLUYOR

Törende konuşan Vali Muammer Erol da, "Tarihin, medeniyetin merkezi Konya'da bu yatırımların gerçekleşmesinden onur duyuyoruz. Konya devletin özel ilgisi sayesinde büyük bir ivme kazandı. Her alanda büyük gelişme gösterdi. Kamu yatırımları hayli fazla. Şehirde ve bölgede hayaller gerçek oluyor. Şehir cazibe merkezi haline geldi. İlimizin gelişmesine ivme kazandıracak projeler de yolda. Metro projesi, dış çevre yolu projesi, yeni buğday pazarı projesi, hızlı tren projesi de yakında hayata geçecek. Yeni tesisler hayırlı olsun" sözlerini kullandı. "Veysel Eroğlu'nu Konya'nın bir bakanı olarak biliyoruz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Bakan Eroğlu'na ve bakanlık çalışanlarına teşekkür etti. Konuşmalarının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve protokol üyeleri tarafından yapımı tamamlanan projelerin açılış kurdelesi kesildi, bazı eserlerin ise temeli atıldı.

HALİD ŞEN-EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum