Konya'ya atanan öğretmenler göreve başlıyor

Konya'ya atanan öğretmenler göreve başlıyor

Konya'ya atanan çeşitli branşlardaki 486 öğretmen, görevlerine başlamak için kayıtlarını yaptırmaya başladı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapmak için Konya'ya 486 yeni öğretmen atandı. Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy Konya Lisesi'ne gelen ve ilk kez atanma sevinci yaşayan öğretmenlere “Hoş geldiniz” dedi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen branşlar için KPSS'de ilk kez düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne göre yapılan ilk öğretmen atamasıyla birlikte, Konya'ya 486 yeni öğretmen atandı. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya merkez, ilçe ve köylerine atanan öğretmenleri Konya Lisesi'nde düzenlenen programla kutladı. Gürsoy, bazı öğretmenlere ise çiçek verdi. Kayıt yaptırmak için Konya Lisesi'ne gelen ve ilk kez atanma sevinci yaşayan öğretmenlere “Hoş geldiniz” diyen Gürsoy, “2013-2014 eğitim-öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapmak için 2-6 Eylül tarihleri arasında ilk atama, açıktan atama ve kurumlar arası yeniden atama, milli sporcularımızın beden eğitimi öğretmenliğine atanması için başvuruları Bakanlığımızca elektronik ortamda alınmıştır. 9 Eylül'de de başvurus onaylanan adayların ataması yapılmıştır. İlimize atanan öğretmenlerin göreve başlama işlemleri müdürlüğümüzce kurulan komisyon marifeti ile yapılmakta olup, tebligat kanununa göre 11 Eylül tarihleri itibariyle görevlerine başlayacaklar. İlimize ilk atama olarak çeşitli branlaşlarda 476, milli sporcularımızdan beden öğretimi olarak 6, kurumlar arası açıktan atama 4 olup toplamda 486 öğretmen atanmıştır” dedi. Konya'nın herşeyiyle büyük bir şehir olduğunu ve ulaşım ile güvenlik sıkıntısının bulunmadığını dile getiren Gürsoy, öğretmenlerin Konya'da rahat edeceklerini açıkladı.

ATAMA BEKLEYEN BİNLERCE ÖĞRETMEN VAR

Üniversiteyi bitirir bitirmez ilk yılında Hadim Bademli Ortaokulu'na atanan Mersinli Türkçe Öğretmeni Ömer Ali Bilgin de, atama sevinci yaşayan öğretmenler arasında bulunuyor. Bilgin, uzun bir çalışma maratonunun sonunda atandığını, ümidini hiçbir zaman yitirmediğini ve atama bekleyen atayların da ümitvari olması gerektiğini söyledi. Cihanbeyli Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi'ne atanan Antalyalı Matematik Öğretmeni Meryem Eda Önal ise, atamanın kendisini mutlu ettiğini, görev yerinin Konya olmasının kendisini daha da mutlu ettiğini belirtti. Kendisinin atandığını, ancak atamayı bekleyen 10 binlerce adayın bulunduğunu dile getiren Önal, “Atama bekleyen öğretmen adaylarının da bir an önce ataması yapılmalı. Bu yıl sadece 40 bin atama yapıldı” dedi.

HASAN ÖZÜTEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.