Konyaspor’un ‘Kale’si düştü 

Konyaspor’un ‘Kale’si düştü 

Ligde 4 hafta öncesine kadar en az gol yiyen takım konumunda bulunan Konyaspor 4 maçta yediği 13 gol ile camiayı hayal kırıklığına uğrattı. Yeşil-beyazlı bu dönem öncesinde ise 23 maçta 18 gol yiyerek müthiş bir performans ortaya koymuştu.  

Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 27. hafta maçında deplasmanda  Alanyaspor’a  5-1 gibi farklı bir skorla yenilen Konyaspor’da savunma sıkıntısı devam etti. Sezon başından buyana savunmasının performansı ile dikkat çeken Konyaspor son haftalarda tam tersi bir görüntü ortaya koyuyor. Son 4 haftada  öncesine kadar ligin en az gol yiyen takımı olan yeşil-beyazlı ekip 4 haftada kalesinde 13 gol gördü. Konyaspor bu dönem öncesinde ise 23 maçta 18 gol yiyerek müthiş bir performans ortaya koymuştu.  

Anadolu Kartalı son haftalarda yediği gollerle hayal kırıklığı yarattı.  Ziraat Türkiye Kupası’nda Karagümrük karşısında 5 gol yiyen yeşil-beyazlılar, Trabzonspor deplasmanında 2 gole kalesini kapatamadı. Kendi sahasında Kasımpaşa’yı konuk eden yeşil-beyazlılar bu maçta da kalesinde 4 gol Başakşehir’den ise 2  son olarak Alanyaspor’dan 5 gol birden yedi.  

Konyaspor, Süper Lig'deki son 4 maçında galibiyet yüzü göremedi. Ligin 25. haftasında Trabzonspor’a 2-1 mağlup olan Yeşil-beyazlılar, Konya’da Kasımpaşa maçını ise 4-4 beraberlikle tamamladı. Erteleme maçında deplasmanda Başakşehir ile karşılaşan Konyaspor, rakibine 2-1 mağlup olurken, Alanyaspor’a da 5-1 kaybetti. Yeşil-beyazlılar bu süreçte ise kalesinde 13 gol görürken, rakip filelere 7 gol atabildi. Konyaspor oynadığı son 4 maçta sadece 1 puan toplarken, 11 puan kaybetti.

Yeşil-Beyazlı takım, bu sezon ligde oynadığı 27 maçın 6’sını kaybederken, en farklı yenilgisini Alanyaspor deplasmanında aldı. Konyaspor bu sezon ligin 9. haftasında Galatasaray ile oynadığı karşılaşmayı 1-0 kaybederken, 14.haftada Gaziantep Futbol Kulübü’ne 3-2, 20. haftada Sivasspor’a 1-0, 25.haftada Trabzonspor’a 2-1, 21.haftada Başakşehir’e 2-1 ve ligin 27.haftasında Alanyaspor’a 5-1 yenildi. Yeşil-beyazlılar daha önce de Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fatih Karagümrük’e 5-4 mağlup olmuştu.

SPOR  SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum