Konyaspor’un zor sınavı

Konyaspor’un zor sınavı

Süper Lig’e Bursaspor yenilgisi ile başlayan Konyaspor, bugün taraftarlarının önünde Eskişehirspor ile karşı karşıya geliyor. Saat 21.00’de başlayacak zorlu mücadeleyi Tolga Özkalfa yönetecek

Konyaspor, Spor Toto Süperi ligde, iç sahada ilik maçını bugün Eskişehirspor ile oynayacak. Konya Atatürk stadındaki maça saat 21.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. Karşılaşmada, Tolga Özkalfa düdük çalacak. Özkalfa’nın yardımcılıklarını Adil Sinem ve Ali Saygın Ögel yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Manisa bölgesinden Murat Türker. Bir başka deyişle yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor 110 günlük aranın ardından bugün taraftarı ile buluşacak.
Lig perdesini, Bursa deplasmanında aldığı yenilgiyle açan ve ilk kez seyircisi karşısına çıkacağı maçta Eskişehirspor’u yenerek galibiyetle buluşmayı amaçlayan yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar 3 puan için yapıldı. Önceki akşam, Tatlıcak tesislerinde yapılan antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Bursaspor maçında forma giyen oyuncular ayrılarak 10 dakikalık top çalışmasının ardından açma-germe hareketleriyle çalışmayı tamamladı. Diğer oyuncular ise yarı sahada çift kale maçın ardından yaklaşık 1 saat 20 dakika süren antrenmanı açma-germe hareketleriyle bitirdi. Kartallar, dün akşam saatlerinde ise taktik ağırlıklı bir çalışma yaptılar. Antrenmanda tüm futbolcuların hırslı oldukları gözlendi.
Konyalı futbolseverler, Konyaspor-Eskişehirspor maçını 7,5 ile 50 TL arasında ücretle izleyebilecekler. Yönetim kurulunca yapılan açıklamaya göre, biletler Perşembe günü biletx gişelerinde satışa çıkartıldı. Konyaspor taraftarları biletlerini bugünde maç saatine göre ilgili yerlerden alabilecekler. Yapılan açıklamaya göre, bilet ücretleri; eski yeşil, maraton, yeni yeşil ve konuk takım tribünleri için 15, kale arkası tribünler için 7,5 ve kapalı tribün için ise 50 TL olarak belirlendi.
Konyaspor yönetim kurulu, Bursa deplasmanı masraflarını karşılayan eski yönetici Ömer Atiker’e teşekkür etti. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle. “Bursaspor ile Spor Toto Süper Ligin 1. haftasında deplasmanda oynadığımız karşılaşmanın konaklama ve ulaşım masraflarını karşılayan eski ikinci başkanlarımızdan Ömer Atiker’e, kulübümüze vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz.”
Konyaspor’un tecrübeli futbolcusu Erdal Kılıçaslan, taraftarların desteğiyle iç sahada oynayacakları Eskişehirspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak sezonun ilk 3 puanını alacaklarına inandıklarını söyledi. Bursaspor karşılaşmasında takım olarak istenilenleri tam olarak yerine getiremediklerini ifade eden oyuncumuz Erdal Kılıçaslan sözlerini şöyle sürdürdü. “Her şeye rağmen iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ama iyi mücadelemizin karşılığını alamadığımız için üzgünüz. Bursaspor maçı sezonun ilk maçı olduğu için bizim adımıza da yeni bir başlangıçtı ve geride kaldı. Önümüzde daha 33 maçımız var ve Bursaspor yenilgisini telafi etmek içinde bu çok uzun bir zaman. Bugün Eskişehirspor ile yapacağımız maçta taraftarlarımızın da yanımızda olarak vereceği destekle mücadeleden 3 puanla ayrılıp telafi edeceğimize inanıyorum.”
Öte yandan Konyaspor’da transfer çalışmaları da devam ediyor. Çek Cumhuriyeti Gambrinus Lig takımlarından FK Teplice’de forma giyen 26 yaşındaki defans oyuncusu Martin Klein Konya’ya geldi. İki gündür takımla birlikte antrenmanlarda yer alan Martin Klein hakkındaki son kararın önümüzdeki günlerde verileceği belirtildi. Bu arada, forvet arkası oyuncusu olarak ise Trabzonsporlu Murat Tosun’un üzerinde durulduğu öğrenildi. Sakatlığı süren Torest’in ise lisansı çıkartılmadı.
ESKİŞEHİR İLE 5. RANDEVU
Yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 2.haftasında konuk edeceği Eskişehirspor ile Süper Lig’deki beşinci maçına çıkacak. Geride kalan 4 maçta Konyaspor’umuzun iki, Eskişehirspor’un bir galibiyeti bulunurken, bir maçta berabere sona erdi. Konyaspor ile Eskişehirspor arasındaki Sport Toto Süper Lig’deki rekabet 1988-89 sezonunda başladı. Sezonun 12.haftasında oynanan maçı yeşil-beyazlılar 2-1 kazanırken, 31.haftada oynanan rövanşın galibi 2-0’lık sonuçla yine Konyaspor oldu. 2008-2009 sezonunun ilk yarısında Eskişehir’de oynanan karşılaşma golsüz sona ermiş, 17 Mayıs 2009’da Konya’da yapılan maçın galibi ise 2-1’lik skorla Eskişehirspor olmuştu. İki takım arasında oynanan maçlarda Konyaspor’un 2, Eskişehirspor’un 1 galibiyeti bulunurken, 1 mücadele berabere sona erdi. Konyaspor 5 gol atarken kalesinde 3 gol gördü.
TOLGA ÖZKALFA İLE 7. SINAV
Konyaspor’un bugün iç sahada oynayacağı Eskişehirspor Spor Toto Süper Lig 2.hafta maçında görevlendirilen İzmir Bölgesi hakemi Tolga Özkalfa, bugüne kadar yeşil-beyazlıların 6.maçında görev yaptı.1 Mayıs 2005 tarihinde iç sahada 3-2 kaybettiğimiz Ankaraspor maçımızda ilk kez görev alan Tolga Özkalfa’nın yönettiği maçlarda Konyaspor’umuz, deplasmanda Beşiktaş’ı ve Medical Park Antalyaspor’u aynı skorlarla 1-0, iç sahada Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederken, deplasmanda Gençlerbirliği’ne 4-1, 1 Mayıs 2009 tarihinde iç sahada oynanan karşılaşmada Galatasaray’a 1-0 kaybetti. Spor Toto Süper Lig 2.hafta Konyaspor-Eskişehirspor maçında Tolga Özkalfa’nın yardımcılıklarını İzmir’den Adil Sinem ve İstanbul’dan Ali Saygın Ögel yaparken maçın dördüncü hakemi Manisa’dan Murat Türker.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.