Konyaspor’un zor 90’ı

Konyaspor’un zor 90’ı

Konyaspor Lig’in 3. haftasında bugün Gaziantepspor ile deplasmanda karşılaşıyor. Eskişehir galibiyeti ile moral bulan temsilcimizin zorlu sınavı saat 21.00’de başlayacak karşılaşmayı Lig TV yayınlayacak

Konyaspor, Spor Toto Süper ligde 3. ve 2. deplasmana maçını bugün Gaziantepspor ile oynayacak. Gaziantep Kamil Ocak stadındaki maç saat 21.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. Karşılaşmada, Barış Şimşek düdük çalacak. Şimşek’in yardımcılıklarını ise Serkan Gençerler ve Mehmet Metin yaparken, maçın dördüncü hakemi Ali Şükrü Beldüz.
Konyaspor’da, bu maçın Konya ayağındaki hazırlıkları önceki akşam yapılan antrenmanla tamamlandı. Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda, sakatlıklarının tedavisine devam edilen Burak, Emrah Eren, Erdal, Peter Grajciar katılmazken, Görkem takımdan ayrı düz koşu yaptı. Erdal daha sonra kondisyon salonunda çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman iki grupta oynanan dar alanda pas çalışması ile devam etti. Forvet oyuncuları takımdan ayrı olarak kafa ve gol çalışırken, diğer futbolcular çıkış koşuları ve açma-germe hareketleriyle antrenmanı tamamladı. Denenmek için gelen Brezilyalı 19 yaşındaki Petrck ise antrenmana çıkmadı. İlk üç antrenmanda iyi bir görüntü verdiği ve özelliklede güçlü fiziğiyle dikkat çeken bu futbolcunun ilerisi için umut vermesi nedeniyle takımda kalacağı ileri sürüldü.
Kartallar, dün sabah kahvaltısının ardından Gaziantep’e giderek Dedeman otelde kampa girdiler. Konyaspor’da, Gaziantepspor maçının son çalışması dün, GASKİ tesislerinde yapıldı ve futbolcular dinlenmeye çekildiler. Yeşil-beyazlı beyazlı takımda, sakatlığı olan Erdal Kılıçaslan, Eskişehirspor maçında ayak bileğine darbe alan Peter Grajciar ile dizindeki sakatlığı nedeniyle MR’ı çekilen Emrah Eren Gaziantepspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Burak Karaduman ve Thiery Tazemeta’nın durumları ise bugün kesinlik kazanacak. Kartallar, bugün Gaziantepspor maçına muhtemelen şu 11 ile çıkacaklar: Gökhan- Hakan, Kere, Erdinç, Abbas- Dockal, Emre Toraman, Adnan, Ramazan- Eser, İvan Lietava.
Konyaspor’da, kadro yeni transferler ve Brezilyalı Petrck ile birlikte 30’a yükseldi. Alınan bilgilere göre, futbolculardan Uğur Yanıkdemir’in Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Ufukhan’ın ise Diyarbakırspor ile anlaştığı ileri sürüldü. Görkem’i ise Altay ve Karşıyaka’nın istediği öğrenildi.  
GAZİANTEPSPOR İLE LİGDE 19.RANDEVU
Konyaspor, Gaziantepspor ile yeni adıyla Spor Toto Süper Lig'de bugüne kadar 18 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan dördünde sahadan galibiyetle ayrılan, üçünde ise berabere kalan Konyaspor, rakibine 11 maçta mağlup oldu. Gaziantepspor ile Konyaspor, son olarak 2008-2009 sezonunda karşı karşıya gelmiş, Gaziantep'teki maçı 1-0 kazanan yeşil-beyazlılar, rakibine Konya'da 3-2'lik skorla kaybetmişti.
TOROMAN: ELİ BOŞ DÖNMEYECEĞİZ
Konyaspor takım kaptanı Emre Toraman, takım olarak ilk 2 haftanın Bursaspor maçında alınan yenilgi dışında çok iyi geçtiğini belirtirken, çok iyi hazırlandıklarını ve Gaziantepspor deplasmanından puansız dönmeyeceklerine inandıklarını söyledi.
İlk hafta Bursaspor’a 1-0 kaybetmelerine rağmen iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ifade eden Emre Toraman, “İkinci hafta Eskişehirspor gibi ligin önemli takımlarından birine karşı iç sahada aldığımız galibiyet bizim kendimize güvenimizi getirdi. Eksiklerimizin olduğunu biliyoruz. Geçen senden çok az sayıda arkadaşımız takım kadrosunda kaldı. Üzerine birçok yeni transfer yapıldı. Yerli oyuncularla karşılıklı oynadığımız için birbirimizi yakından tanıyoruz. Kadromuza gerçekten kaliteli yabancı isimler dahil edildi. Birlikte fazla çalışma imkanımız olmadığı için ister istemez bir uyum sorunu yaşıyoruz. Bunu da en kısa sürede atlatacağımıza inanıyoruz. Gaziantepspor karşılaşmasının ardından lige verilecek milli maç arası bize ilaç gibi gelecek. Buna inanıyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve Gaziantepspor maçına hazırlandık. Biz takım olarak Gaziantep’ten puansız dönmeyeceğimize inanıyoruz” şeklinde görüş belirtti.
Takımla birlikte kamp yapamadığını ancak Kasımpaşa ile yapılan kamplarda yer aldığını da sözlerine ekleyen tecrübeli oyuncu Emre Toraman, “Takım arkadaşlarımızı yeni tanıyoruz. Gaziantepspor maçı sonrası milli maç arasında takımdaki arkadaşlığımızı ve uyumu arttırıp, sahamızda oynayacağımız Bucaspor maçıyla beraber Konyaspor’da hem istenen futbolu ortaya koyup, hem de bize yakışır şekilde iyi bir mücadele sergileyip, kendi açımdan en iyi dereceyi yapıp takıma katkı sağlamak istiyorum. Konyaspor, bu lige yabancı bir kulüp değil. Sadece bir yıl ara verdi. Bu sene ligde kalıcı olup seneye daha iyi bir hedef gösterip iyi yerlere gelmek istiyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.