Konyaspor’un tam da kazanma zamanı

Konyaspor’un tam da kazanma zamanı

Süper Ligde ilk yarıda sıkıntılı bir dönem geçiren Konyaspor, bugün Başkentte kendisi gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

19 Mayısa stadındaki maça saat 14.00’de başlayacak ve İstanbul bölgesinden Fırat Aydınus yönetecek. Ligin ilk yarısında aldığı beklenmedik sonuçlarla kendisini tehlike hattının üzerinde bulan ve  ikinci yarı perdesini galibiyetle açmayı amaçlayan yeşil-beyazlılar, Zor maç için Ankara’ya iddialı ve yüksek moralle gittiler. Başkent temsilcisini evinde yenerek yeni bir çıkış yapmak isteyen Konyaspor’u Tatlıcak tesislerinden Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek, kulüp başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, başarı dilekleriyle yolcu ettiler. Akyürek, "Ankaragücü maçından iyi bir sonuçla döneceğinize inanıyorum. Geçtiğimiz gün Konya yöneticileri olarak bir toplantı yaptık. Her zaman için Konyaspor'un yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Bu konuda bütün herkes güvensin ve tereddütleri olmasın" diye konuşarak moral verdi.

KONYASPOR’DA 4 EKSİK VAR

Yeşil-beyazlı temsilcimizin Başkent kafilesinde, yeni transfer Serhat Akın ile birlikte sakatlıktan yeni çıkan Serhat Akyüz, Mustafa Er, kırmızı kart cezalısı kaleci Oğuzhan yer almadı. Kafileye alınan yeni transfer Bülent Bölükbaş ise muhtemelen ilk 11’de görev yapacak. Ancak kesin kararı teknik adamlar verecek. Başkent’te Crom palas otelde kampa giren yeşil-beyazlılar, Ankaragücü maçının hazırlığını dün saat 11.00’de 19 Mayıs stadında yaptıkları ter idmanıyla tamamladılar. Galibiyete ekstra prim verilecek. Konyaspor’un muhtemel 11’i şöyle: Jefferson- Cihan, Milos, İsmail, Celalettin- Erdal, Zafer, Mehmet, Bülent, Da Silva- Veysel.

A.GÜCÜ İLE LİGDE 22.RANDEVU

İki takım arasında Süper Lig’de 1988-89 sezonunda oynanan maçlarla başlayan rekabette geride kalan 21 maçın 9’unu Konyaspor, 9’unu Ankaragücü kazanırken, 3 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor ile Ankaragücü arasındaki Süper Lig’deki rekabet 1988-89 sezonunda oynanan ve temsilcimizin 1-0 ve 2-0’lık skorlarla kaybettiği maçlarla başladı. Bugüne kadar ligde oynanan 21 maçtan dokuzunda Konyaspor sahadan galibiyetle ayrılırken, dokuz maçı Ankaragücü kazandı, 3 mücadelede ise taraflar beraberliği bozamadı. Yeşil-beyazlı temsilcimizin 28 golüne, başkent ekibi Ankaragücü 36 golle cevap verdi. 2008-2009 sezonunun ilk haftasında oynanan maçı Konyaspor 3-2’lik skorla kazanmıştı.

DÜZKAYA: PUANLA DÖNMELİYİZ

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, bugün oynanacak Ankaragücü maçında sahaya puan almak için çıkacaklarını, bunu da başaracak güce ve inanca sahip olduklarını söyledi. Düzkaya, takımın moral olarak iyi bir düzeye geldiğini, futbolcuların çok hırslı olduğunu belirterek, “bu maç bizim için çok önemli. Bu maçtan şartlar ne olursa olsun puan çıkarmak zorundayız. Çünkü, kötü gidişe bir son vermek istiyoruz, bunu da Ankaragücü maçında hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Konyaspor’un kritik günlerden geçtiğini söyleyen Düzkaya, yapılan transferlerle güçlerine güç kattıklarını, bu takviyelerin kesinlikle sonuca tesir edecek takviyeler olduğunu bildirdi. Taraftarların da bu anlamda kendilerine destek vermesini isteyen futbol şube sorumlusu Düzkaya, Konyaspor’u iyi günlerin beklediğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.