Konyaspor’un önünde iki engel var

Konyaspor’un önünde iki engel var

Yeni sezon öncesinde Tümosan Konyaspor’un önünde iki büyük engel var. yeşil-beyazlı yönetim bir cezayı kaldırtmak diğer cezayı ise erteletmek istiyor. Yönetimin bu girişimleri sonuçsuz kalırsa transfer sıkıntıya girecek

Tümosan Konyaspor’da gözler yeni sezon yapılanmasına çevrildi. Yeşil-beyazlı ekibin transfer yapabılmesi için ise iki cezanın ortadan kalkması gerekiyor. Konyaspor transfer tahtası kapalı olduğu için transfer yapamayacak. Yeşil-beyazlı ekibin bu cezayı açması için 2 milyon euronun üzerinde bir ödeme yapması gerekiyor. Ancak transfer problemi bununlada bitmiyor. Konyaspor’un bir de yüzde 25 kadro daraltma cezası bulunuyor. Eğer bu ceza ertelenemze ise yeşil-beyazlı ekip yabancı transferinde çok büyük problem yaşayacak. Yeni sezonda normalde kulüpler kadrosunda 12 yabancı bulundurabilirken Konyaspor cezası nedeniyle 9 yabancı oyuncu bulundurabilecek
DİKKATLİ BİR KADRO PLANLAMASI GEREKİYOR
Yaşanan bu gelişmeler nedeniyle Konyaspor’un yeni sezona çok dikkatli bir kadro planlaması ile hazırlanması gerekiyor
Konyaspor'da şuanda 10 yabancı futbolcunun sözleşmesi devam ediyor. Yeşil-beyazlı takımda Alassane Ndao, Bouly Junior Sambou, Emmanuel Boateng, Filip Damjanovic, Guilherme Sitya, Louka Prip, Marlos Moreno, Niko Rak, Jakub Slowik ve Sokol Cikalleshi sözleşmesi devam eden oyuncular
Konyaspor 9 kişilik yabancı oyuncu sınırından dolayı bazı isimlerle de yol ayrımına gidecek. Anderson Niangbo ile yeni sözleşme düşünmeyen yeşil-beyazlı kurmaylar, Bouly Junior Sambou ile de sözleşme feshi için görüşmelerine başlayacak. Diğer oyuncularla ilgili karar ise teknik direktör Ali Çamdalı ile yapılacak toplantıdan sonra netlik kazanacak.
NZONZİ İLE SÖZLEŞME YENİLENMESİ BEKLENİYOR
Konyaspor'da 2 yabancı oyuncunun sözleşmesi sona erdi. Orta saha oyuncularından Anderson Niangbo ve Steven Nzonzi, yeşil-beyazlı ekiple sözleşmesi sona eren oyuncular oldu. Konyaspor'un Nzonzi ile yeni sözleşme için masaya oturması bekleniyor.
YÖNETİMİN İLK HEDEFİ TRANSFER YASAĞINI KALDIRMAK
Kornyaspor yönetiminin şuanki ilk önceliği 15 Haziran’a kadar transfer yasağını kaldırmak. Başkan Ömer Korkmaz ve ekibi bu yasağı kaldırdıktan sonra transfer çalışmalarına başlayacak.
Korkmaz, “Transfer yasağını kaldıramazsak. İçeride anlaştığımız oyuncularla bile zora gireriz. Bir şekilde 15 Haziran’a kadar bu yasağın kalkması için çalışmalarımız devam edecek. TFF Seçim sürecinden önce bu cezayı kaldırmak için her şeyi yapacağız. ” diye konuştu.
CEZAYI KALDIRDIKTAN SONRA BÜTÇEMİZE UYGUN TRANSFER YAPACAĞIZ
Korkmaz transfer ve takımın bütçesine ilişkin, "Önümüzdeki sezonun bütçesini ayarlamaya devam ediyoruz. Buna göre oyuncularda nokta atışı yapmak istiyoruz. Biz geldiğimizden beri İzleme Komitemiz mevcut. Oyuncuları izleyip raporlar alıyorlar. Her bölgede 7-8 alternatif arayışımız var. İhtiyacımız olan bölgeler belli bütçeyle örtüştürüp bu transferlere başlamak istiyoruz. Aşağı yukarı hangi bölgede sıkıntılarımız olduğunu siz biliyorsunuz. Her kapasitede yerli oyuncu bulmak çok zor cezayı kaldırmak için her şeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.
FERHAT TÜRKOĞLU

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum