Konyaspor'un ikinci başkanıydı! Rektörlük için ismi geçiyor

Konyaspor'un ikinci başkanıydı! Rektörlük için ismi geçiyor

Selçuk Üniversitesi'nde yeni rektör belli oluyor. Rektör adayları, YÖK'te mülakata girdi. Rektörlük için 70 isim yarıştı. NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Mızırak'ın isminin mülakat sonrası öne çıktığı öğrenildi

Konya'nın en köklü üniversitesi olan Selçuk'ta nefesler tutuldu. Selçuk Üniversitesi'nde yeni rektörün belli olmasına az bir süre kaldı. Mevcut Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy'un görev süresi 12 gün sonra doluyor. Merhaba Gazetesi, rektörlük için 75 ismin başvuru yaptığı, 70 ismin mülakata katıldığı bilgisine ulaştı. Adaylar, Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) mülakata girdi. Mülakat, iddialı olan bazı adaylar için beklediği gibi geçmezken, bazı isimler de Ankara'dan mutlu ayrıldı.

KONYA'NIN YAKINDAN TANIDIĞI İSİM

Mülakat sonrası rektörlük için ön plana Prof. Dr. Zekeriya Mızırak'ın ismi çıktı. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Teorisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, akademi dünyasının yakından tanıdığı bir isim olarak biliniyor. Mızırak, Konya STK'ları tarafından da yakından tanınıyor. Mızırak, bir dönem NEÜ'de Rektör Yardımcılığı görevini de üstlenmişti. Mızırak, Konyaspor'un yönetim kurulu üyeliğini de üstlenmişti. 2018 yılında Konyaspor'un 2. başkanı olan Mızırak, her fırsatta gençliğin ahlak ve maneviyat ilkesi doğrultusunda yetiştirilmesi gerektiğini söylüyordu. Mızırak'ın Konya milliyetçisi yönü de var.

edem.jpg

PROF. DR. ZEKERİYA MIZIRAK KİMDİR?

1969 yılında Konya’da doğan Zekeriya Mızırak ilk ve orta öğreniminin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1990 yılında mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden Yüksek Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden Doktora derecesi aldı. 2005 yılında Yardımcı Doçent, 2012’de Doçent ve 2018 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde öğretim üyeliğine devam eden Mızırak, 2019 yılında Rektör Yardımcılığı görevine getirildi. Akademik süre içinde hem kamu sektöründe yöneticilik (Başbakanlık Kanunlar Kararnameler Genel Müdürlüğü Ekonomik ve Mali Birim Uzmanlığı, TSE Genel Sekreterliği, Selçuk Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı ve Konya Üniversitesi Genel Sekreterliği) hem de bazı kamu kurum ve kuruluşlarda (Konya Sanayi Odası, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde) danışmanlıklarda bulundu. ABD’de 2009 yılında Ball State Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ulusal ve Uluslararası birçok projede görev aldı. Değişik sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliğinde ve gönüllü faaliyetlerde bulunan Mızırak’ın basılmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

prof-dr-zekeriya-mizirak.jpeg

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum