Konyaspor'u kurtaracak 3 ana başlık! Hepsi Ömer Korkmaz'ın masasında

Konyaspor'u kurtaracak 3 ana başlık! Hepsi Ömer Korkmaz'ın masasında

Tümosan Konyaspor’da yönetim yeni sezon öncesinde yoğun bir çalışma içerisine girecek.

Tümosan Konyaspor’da yönetim yeni sezon öncesinde yoğun bir çalışma içerisine girecek. Maddi anlamda zor bir sezona hazırlanan Başkan Ömer Korkmaz ve ekibinin üzerinde çalışacağı ilk 3 ana konu da belli oldu. Yeşil-beyazlı yönetim ilk olarak transfer yasağını kaldırmak istiyor. Ömer Korkmaz gelecek sezon öncesinde yapacaklarını önem sırasına göre sıraladı ve şunları söyledi.

korkmaz-1.jpg

Gelecek sezon için Süper Lige güven veren bir takım kurup en kötü ihtimalle İlk 10’da ligi tamamlamak istiyoruz. Hedefimiz bu. Yönetim olarak şu anda önceliğimizin ilk üç sırası, transfer yasağını kaldırmak, kulüp bütçesini düzene sokmak ve kulüp borcunu azaltmak var” diye yanıtladı.

FİFADA 6 DOSYA VAR

Transfer yasağının kaynaklandığı problemleri açıklayan Ömer Korkmaz: “FIFA'da devam eden 6 tane dosyamız var Andreas Bouchalakis’in alacaklarının bir kısmı , Ahmakt Grozny’e Michalak transfer edilirken bonservisi ödenmemiş. Rijeka Kulübü'ne Robert Muric'in bonservisinin yarısı ödenmemiş, yarısı ödenmemiş. Jose M'Poku'nun alacakları ödenmemiş. Siberik takımından Niko Rak bonservisi ödenmemiş. Louka Prip bonservisinin yarısı ödenmemiş yarısı ödenmemiş. Bunlar kesinleşmiş FIDA dosyaları. Her gün faiz işliyor. 2.162 milyon Euro olarak ön plana çıkıyor. Kendi dönemimizdeki oyuncuların yüzde 90'ını ödedik. FIFA'lık bir organizasyonumuz yok. Michalak'ın Arabistan'a satışından 1 milyon dolarlık gelirimiz olacaktı. Ne yazık ki o para da hiç gelmedi. Ohod Club'a dava açtık" ifadelerini kullandı.

KADRO DARALTMA CEZASI

Ömer Korkmaz transfer tahtasının kapalı olmasının yanında birde kadro daraltma cezası aldıklarını söyledi. Korkmaz: “Galatasaray maçından önce bir ceza daha geldi kulübe. Kadro yapılandırma cezası aldık. Geçmiş yıllarda bütçeden kaynaklı finansal fair-play kurallarını ihlalden kaynaklı olarak verildi. Yabancı oyuncu sınırlandırması Konyaspor'a yüzde 25 daha daralttığı bildirildi bize. Maç öncesi camianın moralinin düşmemesi adına yönetim kurulu dahil kimseye söylemedik. Böyle bir cezamız da var”.

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum