Konyaspor’da transfer rotası Bosna’ya döndü

Konyaspor’da transfer rotası Bosna’ya döndü

Bir zamanlar Bosna Hersek rüzgarlarının estiği Konyaspor’da yeşil-beyazlı ekip rotasını tekrar Boşnak oyunculara çevirdi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, Ferencvaros ile yollarını ayıran 31 yaşındaki Boşnak ön libero Muhamed Besic’i gündemine aldı.
transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor’un, Ferencvaros ile yollarını ayıran 31 yaşındaki Boşnak ön libero Muhamed Besic’i gündemine aldığı iddia ediliyor.
Tecrübeli oyuncu, bu sezon çıktığı 14 maçta 1 gol ve 2 asist ile oynadı. Besic, daha önce Everton forması da giydi.
3 ŞAMPİYONLUK YAŞADI
Besic, 2021'den bu yana formasını giydiği Ferencvaros ile 3 lig, bir Macaristan Kupası ve bir Macaristan Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı.
Güncel piyasa değeri 800 bin euro olan 31 yaşındaki futbolcu Bosna Hersek Milli Takımı'nın formasını 47 kez terletme başarısı gösterdi. Tecrübeli ön libero bu maçlanrda iki asist kaydetti.
KONYASPOR BOSNA HERSEK’İ SEVİYOR
Konyaspor’un tarihi boyunca yaptığı transferlere bakıldığı zaman yeşil-beyazlı ekibin Bosna Hersekli futbolcu tercihinin daha fazla olduğu öne çıkıyor
Konyaspor’un transferlerinde yabancıların ülkelere göre dağılımına bakıldığında 12 oyuncuyla Bosna Hersek ilk sırada yer alıyor. Konyaspor’da forma giyen Boşnak oyuncular şöyle: Amir Hadziahmetovic, Deni Milosevic, Riad Bajic, Marin Anicic, Amar Rahmanovic, İbrahim Sehic, Muamer Salibasic, Elvir Baljic, Almir Memic, Enver Lugusic, Esad Hosic, Suat Karalic.
SON BOSNALISI SEHİC OLDU
Amir Hadziahmetovic ile başlayan Bosna Hersek rüzgarı Deni Milosevic, Riad Bajic, Marin Anicic, Amar Rahmanovic İbrahim Sehic ile devam etti. Son olarak kaleci İbrahim Sehic’in takımdan ayrılması ile birlikte Konyaspor’da Boşnak hegemonyası sona erdi.

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum