Konyaspor’da büyük çöküş! Ne para var ne de başarı

Konyaspor’da büyük çöküş! Ne para var ne de başarı

Konyaspor kabus gibi bir sezonu geride bıraktı. Yeşil-beyazlı ekip son maçta Galatasaray’a yenilmesine rağmen Trabzonspor’un Ankaragücü’nü yenmesiyle kümede kalmıştı.

Konyaspor Süper Lig tarihindeki en kötü sezonlarından birini yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip hem maddi anlamda hem de başarı anlamında sınıfta kaldı. Konyaspor’un şuanki toplam borcu 1 milyar lirayı geçerken gelirlerde de gözle görülür bir azalma yaşandı. Takımın sıkıtınlı bir sezon geçirmesi hem maddi anlamda hemde performans anlamında yeşil-beyazlı ekibe büyük zarar verdi.

1000077005.jpgSüper Ligde sezonu 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 yenilgi ile 16. sırada düşme hattının üstünde tamamlayan Konyaspor yayın gelirlerinden de istediği katkıyı alamadı. Çok fazla galibiyet alamayan yeşil-beyazlı ekip topladığı 41 puanla sadece 77.2 milyon lira almaya hak kazandı. Bu rakam döviz bazında ise 2.5 milyon euroya tekabül ediyor.

1000077003.jpg

Takımların yayın gelirinden kazandığı ücretler şöyle. Galatasaray: 239.9 milyon TL, Fenerbahçe: 217.2 milyon TL, Beşiktaş: 145 milyon TL, Trabzonspor: 141.9 milyon TL, Başakşehir: 109.9 milyon TL, Kasımpaşa: 95 milyon TL, Sivasspor: 87 milyon TL, Alanyaspor: 87 milyon TL, Antalyaspor: 83.3 milyon TL, Rizespor: 82.1 milyon TL, Adana Demirspor: 79.6 milyon TL, Kayserispor: 79.6 milyon TL, Gaziantep FK: 77.2 milyon TL, Samsunspor: 77.2 milyon TL, Hatayspor: 77.2 milyon TL, Konyaspor: 77.2 milyon TL, Ankaragücü: 77.2 milyon TL, Karagümrük: 74.8 milyon TL, Samsunspor: 77.2 milyon TL, Pendikspor: 72.3 milyon TL, İstanbulspor: 56.4 milyon TL.

MADDİ ANLAMDA ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIZ

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz maddi anlamda çok kötü durumda olduklarını ve tamamen yönetimin insiyatifi ile küçük ilerlemeler kaydettiklerini ifade etti.
Korkmaz, “Konyaspor’un önümüzdeki yıllarını kurtarmak adına yola çıkmış bir yönetim vardı. Bu borçlanma yapısıyla alakalı. Umarım bundan sonra ayakları üzerinde duran bir Konyaspor olacak. Konyaspor’un plan ve programa ihtiyacı olan bir zamandayız. Bu kulüp 2012-13 sezonunda Süper Lig‘e ilk çıktığı pozisyondaki durumuyla hemen hemen aynı. Maddi olarak çok zor bir durumdayız. Sportif olarak sorun yaşayan bir takım var elimizde. Bir yapılanmaya ihtiyacımız var. Belki 2-3 yıl boyunca bu yapılanma sürecek. Konyaspor’un yeniden eski günlerine dönmesi için önce ekonomik anlamda bir politika izlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

FERHAT TÜRKOĞLU

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum