Konyaspor'a diplomasız teknik direktör!

Konyaspor'a diplomasız teknik direktör!

Tümosan Konyaspor’un sözleşme imzaladığı ve teknik direktörlük görevine getirdiği Ali Çamdalı’nın Pro Lisans belgesi bulunmuyor. Konyaspor diplomasız teknik direktörle anlaşmış oldu.

Tümosan Konyaspor’un sözleşme imzaladığı ve teknik direktörlük görevine getirdiği Ali Çamdalı’nın Pro Lisans belgesi bulunmuyor. Çamdalı Konyaspor’u başka bir teknik adamın Pro Lisans diploması ile çalıştırmak zorunda. Geride kalan sezonda takımın başında 4 maça çıkan Ali Çamdalı Konyalı teknik adam Abdurrahman Baysangur’un diplomasını kullanmıştı
Çamdalı, Sivasspor mağlubiyeti sonrasında görevine son verilen Fahrudin Omerovic'in yerine son 4 maçta takımın başına geçmişti. Genç teknik adam, 4 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 5 puan toplamıştı.

whatsapp-image-2024-06-06-at-10-28-09.jpeg

PRO LİSANS NEDİR?

UEFA Pro Lisans, Avrupa futbolunun resmî yönetim organı olan UEFA'nın antrenörlük lisansıdır. Bu lisans, mevcut en yüksek antrenörlük sertifikasyonudur ve sırasıyla UEFA'nın 'B' ve 'A' lisanslarının elde edilmesi sonucunda kazanılır.
Bir Avrupa ülkesinin lig sisteminin en üst düzeyinde bir futbol kulübünü 12 haftadan fazla yönetmek isteyen antrenörler için UEFA Pro Lisansı talep edilmektedir.

ALİ ÇAMDALI KİMDİR?

Ali Çamdalı, 22 Şubat 1984'te Almanya'nın Duisburg kentinde doğdu. Futbola Duisburg'un altyapısında başlayan Çamdalı, 2002 yılında Borussia Mönchengladbach'a transfer oldu ve profesyonel kariyerine adım attı.
Burada 2 sene boyunca forma giyen Çamdalı, 2005 yılında Bayer Leverkusen'e transfer oldu. Leverkusen'de 3 sene boyunca forma giyen Çamdalı, bu süre zarfında A takımda fazla forma şansı bulamasa da, ikinci takımda önemli bir rol oynadı.
2007 yılında Türkiye'ye dönen Çamdalı, Kayserispor'a transfer oldu. Burada 1.5 sene boyunca forma giyen Çamdalı, Türkiye Kupası'nı kazanma sevincini yaşadı. 2008 yılında Kayseri Erciyesspor'a transfer olan Çamdalı, burada 1 sene boyunca forma giydikten sonra Kocaelispor'a transfer oldu. Kocaelispor'da 1 sene boyunca forma giyen Çamdalı, bu süre zarfında ekonomik kriz yaşayan takımın küme düşmesine engel olamadı.
2010 yılında Orduspor'a transfer olan Çamdalı, burada 3.5 sene boyunca forma giydi. Bu süre zarfında Orduspor'un Süper Lig'e yükselmesinde ve ligde kalmasında önemli rol oynadı.

2013 yılında Konyaspor'a transfer olan Çamdalı, burada 5.5 sene boyunca forma giydi.
2018-19 sezonunun ilk devresinde Rizespor'a transfer olan Ali Çamdalı, devre arası transfer döneminde tekrar Konyaspor'a dönerek 1,5 sezon daha burada top koşturdu. Çamdalı, 2019-20 sezonunda dönemin 2. Lig ekibi Manisa Futbol Kulübü'ne transfer olurken, futbolu da burada noktaladı. Ali Çamdalı, futbolculuk kariyeri boyunca 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 Süper Lig Yılın 11'i ödülü kazandı. Ayrıca 436 kez lig maçına çıkan Çamdalı, bu maçlarda 58 gol atmayı başardı.

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum