Konyaspor yerini korumak istiyor

Konyaspor yerini korumak istiyor

Konyaspor’un kötü gidişi rakiplerin 2. lik hedeflerini iştahlandırdı. Özellikle İstanbul ekipleri 2. sırada ligi bitirerek şampiyonlar ligine gitmek istiyor.  Yeşil-beyazlı ekip ise bu kötü gidişata son vererek yerini korumak istiyor. 

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'deki son 4 maçında galibiyet yüzü göremedi. Ligin 25. haftasında Trabzonspor’a 2-1 mağlup olan Yeşil-beyazlılar, Konya’da Kasımpaşa maçını ise 4-4 beraberlikle tamamladı. Erteleme maçında deplasmanda Başakşehir ile karşılaşan Konyaspor, rakibine 2-1 mağlup olurken, Alanyaspor’a da 5-1 kaybetti. Yeşil-beyazlılar bu süreçte ise kalesinde 13 gol görürken, rakip filelere 7 gol atabildi. Konyaspor oynadığı son 4 maçta sadece 1 puan toplarken, 11 puan kaybetti.

Yeşil-beyazlı ekibin puan kaybetmesi  hedefi 2. sıra olan takımların iştahını kabarttı. 

Başakşehir, Fenerbahçe, Adana Demirspor ve bir çok takım lig ikinciliğini Konyaspor’dan almak için büyük bir yarış içeresine girdi. 

RAKİPLERİ İLE FARK 3 PUAN

Konyaspor geride kalan 4 maçta ikinciliği koruma yolunda avantaj sağlayamadı. Büyük bir düşüş içerisine giren yeşil-beyazlı ekip ile rakipleri arasındaki puan farkı 3’e kadar indi.  Konyaspor 2. sırayı kaybetmemek için bundan sonraki tüm maçlarına final havasında çıkacak. Anadolu Kartalı 49 puan ile 2. sırada yer alırken 46 puanlı Fenerbahçe ve Başakşehir Konyaspor’un en yakın takipçileri olarak ön plana çıkıyor. 45 puanlı Adana Demirspor ve 44 puanlı Beşiktaş ise bu iki takımı takip ediyor. 

LİG 2. LİĞİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR 

Trabzonspor’un en yakın rakibi Konyaspor’a  17 puan fark atarak  liderliği sağlamlaştırdığı ligde tüm gözler ikinci sıraya çevrildi. Bu sezon Türkiye ligi şampiyonu ve lig ikincisi Şampiyonlar Ligi organizasyonuna eleme gruplarından başlayacak.  Bu nedenle Trabzonspor’un dışındaki takımlar gözlerini ikinci sıraya dikmiş durumda.   

UEFA'nın Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rus ekiplerini ikinci bir karara kadar Avrupa kupalarından men etmesinin ardından ikincilik koltuğu daha çok önem kazandı 

UEFA'nın Rus takımlarıyla ilgili verdiği kararda bir değişikliğe gidilmezse Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan takım Sampiyonlar Ligi play-off turundan; ligi ikinci sırada bitiren takım ise Sampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan katılım sağlayacak. Rusya men edildiği için İskoçya şampiyonu gelecek sezon direkt Sampiyonlar Ligi grubuna katılacak. Sampiyonlar Ligi galibi kendi liginden Sampiyonlar Ligine giderse Ukrayna şampiyonu Sampiyonlar Ligi grubuna direkt olarak katılacak. 

Türkiye şampiyonu ise Play-Off turunda en üst sıraya kayacak. Süper Lig ikincisi Sampiyonlar Ligi elemelerine 2. tur yerine 3. tur itibariyle başlayacak. Elenmesi durumunda Avrupa Ligi Play-Off turuna düşecek. Buradan da elenmesi durumunda Konferans Ligi gruplarına katılacak. 

SPOR SERVİSİ 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum