Konyaspor vitese taktı

Konyaspor vitese taktı

Pazartesi günü Fenerbahçe ile zorlu bir 90’a çıkacak olan Konyaspor’da gözler galibiyetten başka bir şey görmezken, yeşil-beyazlılar, deyim yerindeyse bu maçı kazanmak için seferberlik ilan ettiler

Konyaspor’da, Pazartesi akşamı içi sahada Fenerbahçe ile oynanacak maçına hazırlıkları basına kapalı olarak sürdürülmekte. Önceki akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana izinli olan İbrahim Ege dışında tüm oyuncular katılırken, Murat Tosun takımdan ayrı çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, 3 grupta oynanan 5'e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Daha sonra yarı sahada taktik bir çalışma gerçekleştiren oyuncular, kaleciler Gökhan, Orkun ve Ercüment'in koruduğu kalelere şut çalışması yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi. Kartallar, dün akşam ise basına ve taraftarlara kapalı olarak taktik ağırlıklı biri çalışma yaptılar.. Teknik adamların Çift kale maçı sık sık durdurarak oyuncuları uyardıkları antrenmanda futbolcuların hırslı ve istekli oldukları ve Fenerbahçe’yi yenecekleri konusunda söz verdikleri öğrenildi. Bugün de taktik çalışacak olan yeşil-beyazlılar tesislerde kampa girecekler. Konyaspor’da hazırlıklar yarın ter idmanıyla tamamlanacak.  Konyaspor’da, Fenerbahçe maçı öncesi moral süper. Yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleştiler.. Yeni biri çıkış gözüyle bakılan maçı kazanmaları halinde futbolculara süper prim verilecek. Yeşil-beyazlı yöneticiler, taraftarları maça davet ederek destek istediler. Konyaspor seyircisine küfürün yakışmayacağını dile getiren yöneticiler, taraftarların sadece Konyaspor’u desteklemelerinin futbolcuları teşvik edeceğini ve Fenerbahçe karşısında alacakları galibiyetin sevincini stadı dolduracak futbolseverlerle paylaşacaklarını dile getirdiler. 
TAZEMETA AÇIKLAMASI
BaşkanBahattin Karapınar, Thierry Tazemeta konusunu uluslar arası platforma taşıdıklarını ve gelecek kararın kendileri için önemli olduğunu, Kanfory Sylla ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını belirtirken, Fenerbahçe maçından alınacak 3 puanla çıkış yakalayacaklarına inandığını söyledi. Karapınar, Thierry Tazemeta'nın kadro dışı kalması ile ilgili olarak, "Thierry Tazemeta herkesin bildiği gibi Kamerun vatandaşı ve aynı zamanda Avusturya'da yaşıyor. Dolayısıyla milli maç arası öncesi kulübümüze bir faks geldi. Tazemeta Ekvator Ginesi isimli bir Afrika ülkesinin vatandaşı olduğunu ve bu ülkenin milli takımında oynayacağını söyledi. Gelen faks tarafımızdan inandırıcı bulunmadı. Bilindiği gibi milli bir oyuncu başka bir ülkede mücadele ediyorsa formasını giyeceği ülkenin federasyonu, oynadığı ülkenin federasyonuna faks aracılığıyla davet yazısı gönderir. TFF'da kulübümüze oyuncunun ülkesinin milli takımına gideceğini söyler. Faks direkt olarak bizim kulübümüze geldiği için bunu inandırıcı bulmadık ve araştırdık. TFF'na böyle bir faksın gelmediğini ve dolayısıyla da Ekvator Ginesi vatandaşı olmadığını da tespit ettik ve gitmesine müsaade etmedik. Thierry Tazemeta takımımızın çalışmalarına zamanında katılmadı. Bizde Yönetim Kurulu olarak toplandık ve oyuncunun bu davranışı sonrasında kadro dışı bırakılmasına karar verdik. Thierry Tazemeta'nın yapmış olduğu bu işi uluslar arası platforma taşıyoruz. Oradan gelecek karar bizim için önemli. Kadro dışı bırakılmadan önce teknik direktörümüz Ziya Doğan ile de görüştük ve kendisi de kararımıza katıldı. Fenerbahçe maçı sonrasında oturup son bir durum değerlendirmesi yapacağız ve Thierry Tazemeta konusunda kesin kararımızı vereceğiz" dedi.
SYLLA İLE DOKU TUTMADI
Gineli oyuncu Kanfory Sylla ile karşılıklı anlaşma sonucu sözleşmesini fesh ettiklerini de söyleyen Bahattin Karapınar, "Kanfory Sylla ile karşıklı anlaşmaya vararak yollarımızı ayırdık. Sylla kendisinden faydalanmak istediğimiz bir oyuncuydu. Yaklaşık 3 aylık bir süredir bizimle birlikte olmasına rağmen istediğimiz verimi bir türlü alamadık. Kendisi bize geldi ve faydalı olamayacağını ifade ederek ayrılma talebinde bulundu. Karşılıklı olarak anlaşmaya vardık. Kanfory Sylla'nın sözleşmesi tamamı maç başı olarak yapılmıştı. Konyaspor'umuzun herhangi bir kaybı olmadan sözleşmesi karşıklı olarak fesh edildi" şeklinde görüş belirtti.
FENER’İ YENMEK İSTİYORUZ
Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, Spor Toto Süper Lig'in 8.haftasında Fenerbahçe ile oynanacak karşılaşmanın ligdeki diğer maçlar gibi önemli olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe maçı Spor Toto Süper Lig'de oynayacağımız önemli maçlardan birisi. Sahamızda büyükler diye tabir edilen takımlarla bu sezon oynayacağımız ilk maçımız. İyi hazırlanıyoruz ve sahamızdaki bu maçı galibiyetle kapatmak istiyoruz. Rakibimizin son haftalardaki yükselişini biliyoruz. Ama biz de bir çıkış yakalamak istiyoruz. Bu doğrultuda Fenerbahçe maçına büyük önem veriyoruz. İnşallah alacağımız 3 puanla Konyaspor'umuzun geleceğe daha emin bakmasını sağlayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.