Konyaspor ve Galatasaray taraftarı dikkat! Her şey için son 90 dakika

Konyaspor ve Galatasaray taraftarı dikkat! Her şey için son 90 dakika

Tümosan Konyaspor sezonun son maçında sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Bu akşam Medaş Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak

Trendyol Süper Ligde 2023-24 sezonu bugün oynanacak maçlar ile sona erecek. Tümosan Konyaspor sezonun son maçında sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Bu akşam Medaş Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu’nun yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve Candaş Elbil yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak ise Muhammet Ali Metoğlu görev alacak.

110.jpg

KONYASPOR’A BİR PUAN YETECEK

Ligde 37 maç sonunda 41 puan toplayarak 15. sıraya demir atan yeşil-beyazlılar, küme düşme hattının 3 puan üstünde yer alıyor.
Tümosan Konyaspor’un rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmadan kümede kalması için son haftayı 1 puanla kapatması gerekiyor. Aynı şekilde Galatasaray’ın da Fenerbahçe İstanbulspor maçının sonucuna bakmadan şampiyon olması için 1 puan alması gerekiyor. Konyaspor-Galatasaray maçının berabere bitmesi halinde Galatasaray şampiyon olacak Tümosan Konyaspor’da kümede kalacak. Aksi takdirde rakiplerinin puan kaybetmesini beklemek zorunda kalacak.
Son hafta mücadelelerinde Konyaspor, Ankaragücü ve Hatayspor ile birlikte ligde küme düşen son takım olmamak için mücadele edecek.

GALATASARAY’IN KONYA’DA ŞANSI TUTMUYOR

Konyaspor karşısında deplasmanda şampiyonluk maçına çıkacak Galatasaray'ın şansı ise rakibine karşı tutmuyor. Sarı-Kırmızılılar, ligde deplasmanda Konyaspor ile oynadığı son 3 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Aslan; 2021'de 4-3, 2022'de 2-0, 2023'te ise 2-1'lik skorlarla Konyaspor'a mağlup oldu.
Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon aldığı 2-1'lik mağlubiyet, aynı zamanda 14 maçlık galibiyet serisini de bitiren karşılaşma olmuştu.

İKİ TAKIM ARASINDA 46. RANDEVU

İki takım arasında geride kalan 45 maçta sarı-kırmızılılar 32, yeşil-beyazlılar 5 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın 86 golüne, Konya temsilcisi 30 golle karşılık verdi. Galatasaray, lig tarihinde Konyaspor ile İstanbul'da yaptığı hiçbir maçı kaybetmedi. Taraflar arasında İstanbul'da yapılan 23 lig maçından 19'unu sarı-kırmızılılar kazandı, 4'ü berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda galip gelemedi. İstanbul'da ev sahibi ekip 54, konuk takım ise 16 gol attı. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynana maç 3-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile tamamlandı. İstanbul'da 2007-2008 sezonunda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu müsabaka, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki 5 galibiyetinden birini 2-0, ikisini 1-0, birini 2-1 ve birini de 4-3'lük skorla aldı.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum