Konyaspor üzüyor

Konyaspor üzüyor

Spor Toto Süper Lig’de Ankaragücü ile oynadığı maçı 4-1 kaybeden ve taraftarlarını üzen Konyaspor’da ağızları bıçak açmıyor. Yeşil-beyazlılar da, teknik ekip ve yönetim kötü gidişe çare arıyor

Konyaspor’da ağızları bıçak açmıyor. Lig’de oynadığı 7 maçta sadece bir galibiyet alan yeşil-beyazlılar da, son Ankaragücü yenilgisi kafaları iyice karıştırdı. Konyaspor’un Ankaragücü karşısında hiçbir varlık gösterememesi ve sahadan farklı bir yenilgiyle ayrılması taraftarı da tedirgin etti.  Lig’de sıkıntılı bir dönem geçiren Konyaspor’un biran önce toparlanması için yönetimin bazı radikal kararlar alması beklenirken, yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Ziya Doğan, Ankaragücü maçında en kötü futbolu oynadıklarını belirterek, takımın kısa sürede toparlanacağını ve kazanmayı adet haline getireceğini söyledi.
İSTEDİKLERİMİZİ YAPAMADIK
Öne geçmelerine rağmen ilk yarının son dakikasında yenilen golün verdiği moral bozukluğuyla devre arasına giren Konyaspor’un ikinci yarıda peş peşe hatalı goller yiyerek farklı mağlup olduğunu belirten teknik direktör Ziya Doğan, yapılan hataları ilerleyen haftalarda telafi edeceklerini söyledi. Ankaragücü maçının zor geçeceğini bildiklerini ancak maça kontrollü başladıklarını ifade eden Ziya Doğan, “Rakibimizin çift forvetle oynamasını göz önünde bulundurarak orta sahayı 1 fazla oyuncu ile kalabalık tuttuk. Topun bizde kalmasını sağlamak istedik ama olmadı. Penaltıdan bulduğumuz golle skor avantajını da elimize aldık. Ama bir ara oyuncularım gerçekten ne yaptıklarının farkında değillerdi. Kısa süreli bir şuur kaybı yaşadık diyebiliriz. Bunun karşılığında da son dakikada kalemizde bir gol gördük. Soyunma odasına bu golün verdiği moral bozukluğuyla girdik. İkinci yarının hemen başında yaptığımız oyuncu değişiklikleriyle sahada biraz daha canlı kalmak istiyorduk. Montano’ya topu vererek hem topun bizde kalmasını sağlamak hem de daha fazla pas yaparak rakip kalede etkili olmak istiyorduk. İkinci yarının başında az da olsa bunu başardık. Fakat birbirinin kopyası taçtan iki gol yedik ve o dakikadan sonra sahada bizim adımıza oyun disiplini kalmadı. Duran toplardan gol yemeye devam ediyoruz. Bunu hem de çalışmamıza rağmen bir türlü engelleyemiyoruz da. Biraz akıllı oynasak ve kafamızı kullansak Ankara’dan puan ile dönmemiz içten bile değildi. Ama olmadı. Buraya takılıp kalmayacağız. Önümüzdeki haftalarda hatalarımızı giderek azaltacağız ve kazanmayı alışkanlık haline getireceğiz” diye konuştu.
BU OYUN VE SKOR BİZEYAKIŞMADI
Ankaragücü önünde skor avantajını yakalamalarına rağmen anlamsız bir şekilde geride oyunu kabul ederek skoru korumak isteme düşüncelerinin kendilerine pahalıya mal olduğunu ve beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını ifade eden Erdinç Yavuz ise lige verilen arada eksikler üzerinde daha çok çalışma fırsatı bulacaklarını söyledi. Puan alabilecekleri bir maçı kendilerine yakışmayacak bir skorla yenik tamamladıkları için çok üzgün olduklarını belirten Erdinç Yavuz, “Oyuna iyi başlayamamamıza rağmen penaltıdan bulduğumuz golle 1-0 öne geçtik. Ancak bu dakikada sonra sebebini bizimde bilemediğimiz anlamsız bir şekilde takım olarak skoru korumaya yönelik olarak geriye çekildik. Biraz daha ileriye çıkıp top yapabilsek pozisyonlara girer ve üzerimize gelen rakip önünde farkı açabilirdik. Ama olmadı. Kapandığımız anda son dakikada kalemizde golü gördük. İkinci yarıya tam iyi başladık derken bu kez peş peşe gelen gollerle demoralize olduk ve oyundan koptuk. Ardından da maçı 4-1 kaybettik. Bu maçtaki oyun bize hiç yakışmadı. Bunun farkındayız. Lige verilen yaklaşık 2 haftalık arada eksiklerimizi gidererek artık gerçek gücümüzü ortaya koymak istiyoruz. Bunu başaracak bir takımız” şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.