Konyaspor üzdü

Konyaspor üzdü

Türkiye liglerinde yenilgisiz takımlardan birisi olan Konyaspor, 10. hafta maçında Çaykur Rizespora yenilerek bu unvanını kaybetti. Yeşil-beyazlı ekibin bu yenilgisi camiada üzüntüyle karşılandı

Türkiye liglerinde Konyaspor ile birlikte Altınordu, Anadolu Üsküdar ve Ünyespor’unda yenilmesiyle yenilgisiz takım sayısı 2’ye düştü. Ligin 8. haftası sonunda Fenerbahçe ve Konyaspor ile birlikte 8 takım yenilgisiz ünvanına sahipken, 9. hafta da Fenerbahçe’nin Gaziantep deplasmanında ve Etimesgut Şekerspor’un da Ofspor’a mağlup olmasıyla yenilgisizi takıma sayısı 6’ya düşmüştü.
Ligin 10. haftasında ise tam bir yaprak dökümü yaşandı. Liglerde Konyaspor ile birlikte 3 takım daha yenilince yenilgisiz takım sayısı 2’ye indi. Haftayı Rize deplasmanında geçiren Bank Asya lideri Konyaspor, rakibi karşısında 3. dakikada 1-0 öne geçmesine karşın daha sonra kalesinde gördüğü gollerle maçtan 2-1 yenik ayrılarak ligde ilk mağlubiyetini 10. hafta da Rize deplasmanında aldı.
Türkiye 2. ligde yenilgisiz tek takım var. Şekerspor’un da mücadele ettiği 2. grup yer alan ve lider durumda bulunan Akhisar Belediyespor, bu hafta da Turgutlu belediyespor’u 2-0 yenerek yenilgisizliğini 11. haftaya taşıdı. 3. lig 2. grupte Altınordu-Lüleburgaz’a 2-1, 3. grupta Üsküdar Anadolu-Darıca’ya 3-0 ve 4. grupta Ünyespor-Bafraspor’a 2-1 yenilerek ligde ilk yenilgilerini aldılar.. 3. Ligde tek yelgisiz takım ise, 1. grup lideri Balıkesirspor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye 1. liginde de yer alan Balıkesirspor 10. hafta da Lüleburgazspor’u 2-1 yendi.
KOCAELİ HAZIRLIKLARI BUGÜN
Bank asaya 1. ligde 10. hafta Rize deplasmanında başarılı bir oyun sergilemesine karşın rakibine 2-1 yenilen yeşil-beyazlı takımda üzüntü hakim. Yönetici, teknik adamlar ve futbolcular yenilgiyi hak etmediklerini, galibiyeti kaçıran tarafın Konyaspor olduğu noktasında birleştiler.  Konyaspor’da, futbolculara teknik adamlar tarafından bir gün izin verildi. Dün dinlenen Kartallar, Pazar günü iç sahada Kocaelispor ile oynayacakları maçın hazırlıklarına bugün akşam Tatlıcak tesislerinde yapacakları antrenmanla başlayacaklar. Konyaspor’da Koray ve Uğur dışında sakat veya cezalı futbolcu yok.
TAYFUN:ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Konyaspor kaptanı Tayfun Türkmen, kazanabilecekleri bir maçtan puansız ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, uzun lig maratonunda bu tür sonuçların alınabileceğini, önemli olanın sezon sonunda belirlenen hedef olan şampiyonluğa ulaşmak olduğunu belirtti. Çaykur Rizespor maçına iyi başladıklarını ve oyunun hemen başında buldukları golle skor avantajını ellerine geçirdiklerini söyleyen Tayfun Türkmen, “İkinci golü bulmak için bastırdığımız ve pozisyonlara girdiğimiz bir anda bizim direkten dönen topumuz  bir pozisyon sonra kalemizde gol oldu. İkinci gol için yüklendiğimiz bir anda duran toptan kalemizde 2.golü gördük. Soyunma odasına berabere de girebilirdik. İkinci devre neredeyse tüm oyun rakip yarı sahasında oynandı diyebiliriz. Kazanmak için tüm riskleri aldığımız anlarda rakibin kontraataktan bulduğu pozisyonlar vardı. Onlar gol olsaydı farklı da kaybedebilirdik. Ama oyunun geneline bakıldığında kazanma adına tüm takım olarak elimizden geleni yaptık. Ama olmadı. Sonuçta lig uzun bir maraton. Bu tür sonuçlar her takımın başına gelebiliyor. Önemli olan buna takılmadan yolumuza emin adımlarla devam edebilmek.”
Yenilgisiz bir takım olmanın keyfini de stresini de yaşadıklarını söyleyen Tayfun, “Açıkçası biz yenilmemezlik konusuna fazla takılmıyoruz. Bu saatten sonra yeniden bir galibiyet serisi yakalamak ve zirvedeki yerimizi sağlamlaştırarak sezonun ilk yarısını lider tamamlamak istiyoruz. Konyaspor iyi bir takım. Bunu herkes kabul ediyor. Bu kadro inancıyla birlikte lig sonunda belirlenen hedefe ulaşarak Konya’ya şampiyonluk ve yeniden Süper Lig’de mücadele etme sevincini yaşatacaktır. Biz kendimize inanıyoruz. Şehrin de bize bu konuda inanmasını beliyoruz” şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum