Konyaspor pes etti

Konyaspor pes etti

Karşıyaka yenilgisi ile ilk iki umutlarını hemen hemen kaybeden Konyaspor’da moraller iyice bozuldu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, süper lige yükselebilmek için gözünü play-off maçlarına çevirdi

Bank Asya 1. ligde 25. hafta geride kalırken, Konyaspor iç sahada Karşıyaka karşısında aldığı yenilgiyle ikincilik yarışında pes etti ve hedefini play-off’a çevirdi. Kartal deplasmanında, 3 puanı tek golle alan Karabükspor liderliğini bu hafta da sürdürürken, ikincilik yarışı ise yeni boyut kazandı. Hakemler ise verdikleri kararlarla eleştirildiler.

Haftayı içi sahada geçiren ve 2-0 yenik duruma düştüğü maçta Orduspor’u 3-2 yenen Bucaspor, Konyaspor ile aradaki puan farkını 6’ya çıkartarak yoluna devam etti. Samsun deplasmanından 3 puanla dönen Ardanaspor ve Hacettepe’yi evinde yenen Altay ikincilik yarışında Bucaspor’a rakip oldular..  Ligin dibinde ise amansız yarış sürüyor. Kocaelispor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile berabere kalarak haftalar sonra puanla buluştu.  Hacettepe ve Çanakkale Dardanelspor için çanlar çalıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Erciyesspor’un ligde kalma umutları giderek artıyor. Play-off için ise, Konyaspor, Giresunspor, Boluspor, Karşıyaka ve Mersin İdmanyurdu yarışıyor.
Bank Asya 1. ligde, 25. hafta da oynanana maçların 3’ü ev sahibi, 4’ü deplasman takımları kazanırken, 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Toplam 21 gol atıldı. Haftanın en gollü karşılaşması, 3-2 sonuçlanan Bucaspor-Orduspor karşılaşması olurken, 3 maç 1-0, iki maçta 1-1’lik skorla tamamlandı. 3-1 biten Erciyesspor-Rizespor maçı da en gollü ikinci karşılaşma olarak istatistiklere geçti.  Sarı kartlarda ise patlama yaşandı. Hakemler, bu hafta 48 sarı ve bsiri keze de kırmızı karta başvurdu. 3 karşılaşmada 8’er sarı kart çıkarken, en hırçın maç olarak ise 8 sarı ve bir kırmızı kartın gösterildiği Samsunspor-Adanaspor maçı oldu.
Ligde, 26. haftanın maç programı şöyle: 13 Mart 2010 Cumartesi saat 13.30: Boluspor-Altay.. 14 Mart 2010 Pazar saat 13.30: Kardemir D.Ç.Karabükspor-Orduspor.. Çaykur Rizespor-Dardanelspor.. Kocaelispor-Kayseri Erciyesspor.. Hacettepe Spor-Gaziantep B.Ş.Bld.Spor.. Adanaspor-Giresunspor.. Karşıyaka-Kartalspor.. Mersin İdman Yurdu-Konyaspor.. 15 Mart 2010 Pazartesi saat 20.00: Samsunspor-Bucaspor.
MERSİN HAZIRLIĞI BAŞLADI
Lige Süper lig umutlarıyla başlayan, ancak ikinci yarıda gösterdiği olumsuz performansla düşüşe geçen, Pazartesi akşamı da Karşıyaka’ya iç sahada tek golle yenilen Konyaspor’da ikincilik şansı hemen hemen bitti. Yeşil-beyazlı takımda gözler, play-off’a çevrildi.
Pazartesi akşamı oynanan maçın ilk yarısında etkili olmayan, ikinci yarıda baskı kurmasına karşın gol atamayarak sahadan yenik ayrılan Konyaspor’da moraller dibe vurdu. Tribünleri dolduran 10 bin kadar sporseverin olumsuz futbol nedeniyle protesto ettikleri yeşil-beyazlı futbolcular, ikincilik şansını iyi kullanmadıklarını, ancak süper lig hedefinden sapmadıklarını söylediler.
Konyaspor’da, Karşıyaka maçının ardından futbolculara izin verilmedi. Kartal’da, Pazar günü deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile oynanacak maçın hazırlıkları dün öğle saatlerinde yapılan yenileme antrenmanıyla başladı. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yapılan antrenmana Serhat Akyüz, Volkan Koçaloğlu, Görkem Görk ve Yusuf Kurtuluş katılmadı. Karşıyaka maçında aldığı darbe nedeniyle sakatlığı oluşan Ferdi Başoda'nın düzkoşu yaptığı, Uğur Akdemir'in ise takımdan ayrı olarak çalıştığı antrenmanda, Karşıyaka maşında ilk 11'de sahaya çıkan oyuncular koşu ve açma-germe hareketleri yaparak çalışmayı tamamlayıp tesislere geçti.Diğer oyuncular ise ısınma hareketlerinin ardından kurulan istasyonlarda çabukluk çalışması gerçekleştirdi. Antrenman yarı sahada yapılan çift kale maç ile sona erdi.
Temsilcimiz, bugün kondisyon ve teknik-taktik, yarın da taktik ağırlıklı bir antrenmana yapacak. Karşıyaka maçında oynamayarak sarı kart cezasını tamamlayan Zafer Demir ve Ufukhan teknik adamlar görev vermesi halinde Mersin’de forma giyecekler. Karşıyaka maçının 86. dakikasında ikinci sarı karatan kırmızı kart  gören Görkem ise Mersin maçı kadrosunda yer alamayacak. Karşılaşmanın 39. dakikasında sakatlanan Yusuf’un durumu hafta sonunda belli olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum