Konyaspor nasıl kümede kalır? İşte ihtimaller!

Konyaspor nasıl kümede kalır? İşte ihtimaller!

Tümosan Konyaspor Samsunspor galibiyet ile kümede kalma adına büyük bir avantaj elde ettiyeşil-beyazlı ekibin kalan iki haftada rahat haraket etmesi alt sıraldaki takımların kendi aralarında oynayacağı maçlardan çıkacak sonuçlara da bağlı olacak

Tümosan Konyaspor Süper Ligin 37. haftasnda deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. Ligde kümede kalma hesapları yapan yeşil-beyazlı ekip hem puan konusunda hem de fikstür konusunda avantajlı konumda Süper Lig'in 36. haftasında Samsunspor’u 3-0 mağlup eden Konyaspor haftalar sonra iç sahada kazanmayı başardı 26 Şubat’tan itibaren evinde galibiyet hasrete kalan yeşil-beyazlılar, 4 maç süren bu kötü seriyi Samsunspor karşısında son verdi
Samsunspor maçı öncesinde Ligde iç sahada çıktığı son 4 karşılaşmada 2 yenilgi (Trabzonspor 3-1. Alanyaspor 2-0) ve 2 beraberlik (Adana Demirspor 2-2, Fenerbahçe 0-0) aldı
Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında küme düşme hattında yer alan 7 takımın 6'sı birbirleriyle karşılaşacak. Küme hattının bir sıra üstünde bulunan Ankaragücü, sahasında düşme hattında yer alan Pendikspor'u konuk edecek. Gaziantep ile Fatih Karagümrük, ligde kalmak adına çok kritik bir maç oynayacak. Kayserispor'un sahasında konuk edeceği Konyaspor maçında ise kazanan ligde kalmayı garantilerken, kaybeden diğer maçların skorlarını bekleyerek küme kalma ihtimalini son haftaya bırakacak. Hatayspor ise dördüncülük mücadelesi veren Beşiktaş'ın konuğu olacak.
1'ER PUAN YETEBİLİR
Ligde kalma mücadelesi veren takımlar arasında daha rahat bir konumda yer alan Kayserispor ile Fenerbahçe'den puan alan ve Samsunspor karşısında net bir galibiyet elde ederek çıkış yakalayan Konyaspor, 37. haftada karşı karşıya gelecek. Alt sıralardaki takımların birbirleriyle oynayacak olması, bu maçın beraberlikle sonuçlanması durumunda iki takım içinde yeterli olabilir.
Olası senaryolara göre, Konyaspor'un ligde kalma umutlarının son haftaya kalması ve Galatasaray'ın derbide Fenerbahçe'ye kaybetmesiyle Konyaspor - Galatasaray karşılaşması, hem şampiyonun hem de ligde kalacak takımın belirlenmesinde kritik bir rol oynayabilir. Bir diğer ihtimallede sarı-kırmızılılar şampiyon, Konyaspor ise ligde kalmayı garantilemiş olarak karşılaşmaya başlayabilir.
SAMSUNSPOR HİÇ PUAN ALMADAN LİGDE KALABİLİR
Ligde 42 puanla 12. sırada yer alan Karadeniz temsilcisi, kalan son iki karşılaşmada puan çıkaramaması durumunda bile diğer karşılaşmaların sonuçlarına göre ligde kalabilir. Alanyaspor ile sahasında karşılaşacak olan Samsunspor, kaybetmesi durumunda ligi son haftasında Karagümrük ile kritik bir maça çıkabilir.
ANKARAGÜCÜ'NE 1 GALİBİYET YETEBİLİR
Ligde 4 maçtır galibiyet sevinci yaşayamayan Ankaragücü 39 puanla 15.sırada yer alıyor. Bu hafta Pendikspor'u sahasında konuk edecek olan Ankara temsilcisi kazanması durumunda diğer maçların skorlarına göre ligde kalmayı garantileyebilir. Ligin son haftasında başkent temsilcisi üçüncülük mücadelesi veren Trabzonspor'a konuk olacak.
PENDİKSPOR'UN KALAN MAÇLARI LİGDE KALMA MÜCADELESİ VEREN TAKIMLARLA
Ligde 36 puanla 19. sırada ateş hattında yer alan Pendikspor, ligde kalan 2 maçında da küme düşme mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak. Önce 37. haftada Ankaragücü'ne konuk olacak olan İstanbul temsilcisi, ligde kalma adına son hafta sahasında yine ligde küme düşmeme mücadelesi veren Selçuk İnan'ın Gaziantep'i ile kritik bir maça çıkacak.
DÜŞME HATTI KALAN MAÇLAR

SAMSUNSPOR (42)
Alanyaspor
Fatih Karagümrük (D)
KAYSERİSPOR (41)
Konyaspor
Sivasspor (D)
KONYASPOR (40)
Kayserispor (D)
Galatasaray
ANKARAGÜCÜ (39)
Pendikspor
Trabzonspor (D)
Haberin Devamı
GAZİANTEP FK (38)
Fatih Karagümrük
Pendikspor (D)
FATİH KARAGÜMRÜK (37)
Gaziantep (D)
Samsunspor
HATAYSPOR (37)
Beşiktaş (D)
Çaykur Rizespor
PENDİKSPOR (36)
Ankaragücü (D)
Gaziantep

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum