Konyaspor istatistikleri ile umutlandırıyor

Konyaspor istatistikleri ile umutlandırıyor

Ligde Galatasaray maçı ile 4 haftalık  galibiyet hasretini dindiren Konyaspor oynadığı futbol ve yakaladığı istatistik ile taraftarlarını 2.’lik için umutlandırıyor.  Galatasaray maçında gol yemeyen Konyaspor bu sezon 12. maçta kalesini gole kapatmış oldu

Süper Ligde 28. hafta geride kalırken Konyaspor ikinci sıradaki yerini koruyarak en yakın iki takpçisine 5 puan fark attı. Galatasaray’ı 2-0 yenerek puanını 52’ye çıkartan ve ligi 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi’ne gitmek isteyen Anadolu Kartalı maçtaki performansı ile taraftarlarını tekrar umutlandırdı. Son haftalarda çok gol yiyen ve puan almakta zorlanan takım Galatasaray karşısında adeta yeniden kendine geldi. Yeşil-beyazlı ekip bu maçta güzel istatistiklere imza atarken bu maçta kalesini gole kapatarak  gol yemeden tamamladığı 12. karşılaşmaya ulaşmış oldu.   

Lig’de ikinci sırada bulunan Konyaspor, geride kalan 28 hafta sonunda  maç başına 441 isabetli pas ortalaması ile dikkatleri çekerken en çok pozisyona giren takımlar arasında ise 394 pozisyonla zirvede yer aldı.

İlhan Palut’un öğrencilerini 385 pozisyonla Trabzonspor, 380 pozisyonla Adana Demirspor, 374 pozisyonla Galatasaray takip etti. Fenerbahçe 309 pozisyona girerken, 28 hafta sonu itibariyle en az pozisyona giren takımlar arasında ise 254 ile Kayserispor ve 277 pozisyonla Yeni Malatyaspor oldu.

Konyaspor, bu sezon 12 karşılaşmada kalesini gole kapattı. İlhan Palut yönetiminde çıktığı 28 maçta 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 yenilgi yaşayan Konyaspor 44 gol atarken kalesinde ise 29 gol gördü.

Yeşil-beyazlılar bu sezon çıktığı 28 maçın 12’sinde kalesini gole kapattı. Söz konusu maçların 10’unda sahadan galibiyetle ayrılan yeşil-beyazlılar, iki maçta ise golsüz beraberlikle ayrıldı. Konyaspor bu maçlarda rakip filelere 15 gol attı.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.