Konyaspor için kârlı hafta 

Konyaspor için kârlı hafta 

Konyaspor rakiplerinin puan kaybettiği haftada Galatasaray’ı yenerek en yakın iki rakibi ile puan farkını 5’e yükseltti.  İç sahada başarılı bir performans ortaya koyan Yeşil-beyazlı ekip Kayseri deplasmanında da çıkışını devam ettirmek istiyor 

Süper Ligde 28. hafta tamamlandı. Evinde Galatasaray ile karşılaşan ve rakibini 2-0’la geçen İttifak Holding Konyaspor rakiplerinin de puan kaybetmesiyle kârlı bir haftayı geride bıraktı. Fenerbahçe ve Başakşehir’in berabere kalması Yeşil-beyazlı ekibin rakibi karşısında aldığı galibiyeti bir kat daha değerli hale getirdi.

Ligde uzun süredir lider konumda olan Trabzonspor, haftanın önemli maçında Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. İkinci sırada olan ve 4 haftadır kazanamayan Konyaspor, Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederek galibiyet hasretine son verdi. Yeşil-beyazlılar, puanı 52'ye yükseltirken, Fenerbahçe ise 47 puan ve averajla haftayı 4. sırada tamamladı. Konyaspor’un bir başka en yakın takipçisi  Başakşehir ise Beşiktaş deplasmanında rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuç Konyaspor’un en yakın takipçisi ile puan farkının 5’e çıkmasını sağladı. Başakşehir ekibi haftayı 47 puan ve averaj ile 3. basamakta tamamladı.

EVİNDE KAZANIYOR 

 Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık sezonunda  tarihi bir başarı ortaya koyan Konyaspor, özellikle iç saha maçlarındaki istatistiği ile de büyük takdir topluyor. 

Sahasında bu sezon 15 maça çıkan Anadolu Kartalı, bu karşılaşmalarda 10 galibiyet 4 beraberlik alırken sadece 1 kez mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar bu maçlarda 25 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü. Konyaspor, ligde topladığı 52 puanının 34’ünü iç sahada alarak büyük bir başarı yakaladı.

Tek yenilgisini  ligin ikinci yarısının ilk maçında Sivasspor’a karşı alan yeşil-beyazlı ekip, son olarak da Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederek evindeki başarılı performansını devam ettirdi.

SPOR SERVİSİ 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.