Konyaspor düşüşte

Konyaspor düşüşte

Son 7 haftada sadece 1 galibiyet alabilen Konyaspor, Bank Asya liderinin 13 puan gerisine düştü. Yeşil-beyazlılar, pazartesi günü oynanacak Karşıyaka maçının hazırlıklarına dün başladılar

Karabük deplasmanında, sezonun en gollü yenilgisini alarak taraftarların tepkisini çeken Konyaspor’da izin yok. Yeşil-beyazlı takımda, 8 Mart Pazartesi günü iç sahada Karşıyaka ile oynanacak maçın hazırlıkları ara verilmeden dün başladı.. Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde, düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, Karabük maçında ilk 11’de görev yapan futbolcular dünü dinlenerek geçirdiler. Diğer futbolcular ise kondisyon çalışması yaptılar ve antrenmanı açma-germe hareketleriyle tamamladılar. Kartallar, bugün de akşam saatlerinde haftanın ikinci çalışmasına çıkacaklar.

TARAFTARLARDAN TEPKİ
Karabük deplasmanında, ilk yarıda daha iyi oynamasına karşın gol atamayan ve özellikle Ferdi ile net gol pozisyonlarından yararlanamayan Konyaspor’a taraftarlardan tepki yağdı.. Maçı TV’den izleyen yeşil-beyazlı taraftarlar, Ferdi’nin net golleri kaçırmasına anlam veremediklerini, futbolcuların akıllarını başlarına almaları gerektiğini belirttiler.. Taraftarlar, teknik adamlarında gol sorununa gerekli çözümü bulmaları gerektiğini de sözlerine eklediler. 
TAKIMDA İKİ CEZALI VAR
Konyaspor’da, lider Karabükspor ile oynanan maçta 3 futbolcu sarı kart görürken, yeşil-beyazlılar farklı yenilginin yanı sıra iki de önemli fire verdiler. Kartal’da, Karabük maçında 4. sarı kartını gören futbolcular Zafer Demir ve Ufukhan Bayraktar, yönetmelik gereğince Pazartesi günü iç sahada, saat 20.00’de oynanacak ve TV’den naklen yayınlanacak Karşıyaka maçında forma giyemeyecekler. Konyaspor’da, 3’er sarı kartlı Da Silva, Erdal ve kaleci Recep ise ceza barajında bulunmakta.
7 MAÇTA 10 GOL YEDİ
Bank Asya 1. ligde, ilk yarıda 15 golle en az gol yiyen Konyaspor, ikinci yarının gol yiyen takımları arasına girdi.. Yeşil-beyazlılar, Gaziantep, Çanakkale ve Orduspor’dan 1’er, Bucaspor’dan 3 ve Karabükspor’dan 4 olmak üzere 6 maçta kalesinde 10 gol gördü. Kartallar, sadece 0-0 sona eren Erciyesspor maçında gol yemedi.. Konyaspor, bu dönem içerisinde Çanakkale’ye 2, Bucaspor, Orduspor ve Karabükspor’a da bir’er olmak üzere sadece 5 gol atabildi. Temsilcimiz, ligin ilk ylarısında, aynı dönemde 13 gol atarken, 7 gol yemişti..
24 MAÇTA EN GOLLÜ YENİLGİ
Kartallar, ligin başından buyana en farklı yenilgisini Pazar günü lider Karabükspor karşısında aldı.. Rakibi karşısında, Da Silva ile öne geçmesine karşın bunu koruyamayan ve Karabükspor’un 4 golüne mani olamayan yeşil-beyazlılar, ligin başından buyana kalesinde ilk kez bir maçta 4 gol gördü. Konyaspor, daha önce yenildiği maçlarda; Giresunspor (3-2) ve Bucaspor’dan (3-1) 3’er,  Rizespor’dan 2 (2-1) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan 1 (1-0) gol yemişti. Temsilcimiz,  en gollü galibiyetlerini ise 3-0 ile Kocaelispor, 3-1 ile Boluspor, 2-0 ile de Mersin İdmanyurdu ve Altay karşısında elde etti.
KARAPINAR: TEDBİRLERİ ALACAĞIZ
Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, Karabükspor karşısında iyi oynayıp iyi mücadele ettiklerini ancak duran toplardan yedikleri gollerle puan alabilecekleri bir maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirtirken, kalan maçları en iyi sonuçlarla tamamlayıp Konyaspor'u Süper Lig hedefine taşıyacaklarına inandığını söyledi. Karapınar, "İyi oynadığımız bir ilk yarı ve kaçırdığımız pozisyonlar var. Oyunun genelinde pas yapan, oynamaya çalışan bir Konyaspor vardı. Ama neticeye bakıldığında yediğiniz 4 gol var. Yan toplarda maalesef sıkıntı çektik. Maalesef 4 duran toptan 15 dakika içerisinde 4 gol yedik. Rakibimiz Karabükspor iç sahada seyircisinin de desteğini arkasına alarak iyi futbol oynuyor. Ama oynanan karşılaşma iki takım arasında çok büyük denge farklarının olmadığını gösterdi. İlk yarıdaki oyunumuzu skor olarak öne geçtiğimiz andan itibaren tekrarlayabilsek çok rahat puanla dönebilirdik. Ama olmadı ve kaybettik. Üzgünüz. Önümüzde 10 maçımız var. Artık bu maçların değerlendirmesini yapacağız. Takımımızın başarılı olması adına gereken tedbirleri alacağız. Bu haftaları en iyi şekilde değerlendirerek sezon başında çizdiğimiz hedefe ulaşıp inşallah Süper Lig'e çıkacağız" şeklinde görüş belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum