Konyaspor başladı

Konyaspor başladı

Lige yeni bir kadro ile başlayan ve ilk 4 hafta da 5 puan alan Konyaspor’da, Bucaspor maçının ardından verilen bir günlük izin sona erdi ve 5. hafta da, İstanbul BŞ ile yapılacak maçın hazırlıkları start aldı

Bucaspor maçını geride bırakan Konyaspor’da İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıkları dün başladı. Cumartesi akşamı, Buca karşısında ilk yarıda etkili olamayan, ikinci yarıda ise çok iyi mücadele eden yeşil-beyazlılar, Hakan’ın attığı golle 1 puanı kurtararak, ligde 4 hafta da 2. beraberliğini aldı. Teknik adamların verdiği izinle Pazar günü dinlenen yeşil-beyazlılar, haftanın ilik idmanını dün sabah yaptılar.  Sakat futbolcular dışında tüm oyuncuların katıldığı antrenmanda, Bucaspor maçında ilk 11’de oynayan futbolcular düz koşu yaparken, diğer futbolcular ise kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptılar. Kartallar akşamda kondisyon çalıştılar.

Konyaspor’da, Buca maçında sakatlanan Tazemata ve Abbas’ın tedavileri sürdürülmekte.  Yeni transferlerden Martın Klen’in bu hafta İstanbul maçına hazır olabileceği, İbrahim Bangoura’nın ise tam hazır olmadığı ileri sürüldü. Konyaspor ile İstanbul büyükşehir Belediyespor arasındaki maç, 19 Eylül Pazar günü Ali Sami Yen stadında oynanacak ve saat 20.30’da başlayacak. Maç Lig TV 1. kanalından naklen yayınlanacak. Spor-Toto Süperi ligde 5. hafta maçlarının programı şöyle. Cuma: 20.00 Trabzonspor-Manisaspor.. Cumartesi: 18.00 Sivasspor-Eskişehirspor, MKE Abkaragücü-Kasımpaşa.. 20:30 Medical Park Antalyaspor-Kayserispor, 20.30 Bucaspor-Galatasaray.. Pazar: 18.00 KDÇ. Karabükspor-Gençlerbirliği. 20.00 Fenerbahçe-Beşiktaş.. 20.30 İstanbul B.Ş.Bld.Spor-Konyaspor.. Pazartesi: 20.00 Gaziantepspor-Bursaspor..
ERDİNÇ:KAZANMAK İSTİYORDUK
Bucaspor karşısında rakibe fazla pozisyon vermemelerine rağmen yedikleri şanssız golle 2  puan kaybettiklerini belirten Konyaspor'un defans oyuncusu Erdinç Yavuz,  eksiklerinin var olmasına rağmen her geçen gün daha iyiye gittiklerini söyledi.
Neredeyse yeniden kurulan takımlar açısından sezonun ilk haftalarının çok önemli olduğunu belirten Erdinç Yavuz, "Sezona yenilgi ile başladık. Ama iyi mücadele ettiğimiz maçta kaybettiğimiz takım bir önceki sezonun şampiyonu olan Bursaspor'du. Tabiki rakibin ismi yenilgiye mazeret değil. Ardından ligin iyi takımlarından Eskişehirspor'u yenip, Gaziantepspor ile deplasmanda berabere kaldık. 3 haftada toplanan 4 puan Gaziantep'te galibiyeti kaçırmamıza rağmen yeni bir takım adına önemli bir başarı diye düşünüyorum. Sürekli bir arada çalışma imkanı bulamayan ve bunun eksikliğini yaşayan bir ekip olarak lige verilen ara bize ilaç gibi geldi. Günde çift antrenmanla Bucaspor maçına hazırlandık. Kazanmak istiyorduk. Ama maçın hemen başında basit bir hata nedeniyle yediğimiz gol oyun planlarımızın bozulmasına neden oldu.  Buna rağmen 3 puanı almak adına özellikle ikinci yarıda yapılması gereken ne varsa yaptığımızı düşünüyorum. Girdiğimiz pozisyonlarda son vuruşlarda biraz daha dikkatli olabilsek kazanan taraf olurduk. Ama berabere kaldık.  Oyun içerisinde zaman zaman hakimiyeti elimize aldığımız zamanlar oldu. Ancak bunun kazanmak için yeterli olmadığını, daha fazla rakibe ağırlığımızı hissettirmemiz gerektiğini gördük. Sonuç itibariyle kaybetmedik ama kazanmayı çok istiyorduk. 4 hafta sonunda sahamızda yenilmedik ve 5 puan topladık. Son 3 maçımızı kaybetmedik. Bizim adımıza işler iyi gidiyor. Bunu daha da iyi yapmak istiyoruz. Önümüzde ligin iyi ekiplerinden İstanbul B.Şehir Belediyespor ile deplasmanda oynayacağımız önemli bir maç var. İyi hazırlanarak sahadan istediğimiz sonuçla ayrılmak istiyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.