Konyaspor Başkanı Korkmaz transfer yasağından önce yapılacak hamleyi açıkladı

Konyaspor Başkanı Korkmaz transfer yasağından önce yapılacak hamleyi açıkladı

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz yeni sezon ile ilgili olarak önlerinde iki problemin olduğunu ve bunları çözmek için uğraştıklarını söyledi.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz yeni sezon ile ilgili olarak önlerinde iki problemin olduğunu ve bunları çözmek için uğraştıklarını söyledi. Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Korkmaz, Konyaspor'un transfer yasağından önce yapması gereken hamleyi duyurdu.

Korkmaz geçmiş problemlere uğraşmaktan yeni sezona tam odaklanamadıklarını ifade ederek şunları söyledi :

Öncelikle şunu söyleyeyim, biz yeni sezona aslında bir hazırlık hiç yapamadık. Takımın ligde kalması son maça kalana kadar dönüp formaya bile odaklanamadık. Neyle karşılaşacağız, neyle yüzleşeceğimizden emin olmadığımız için. Ama maalesef önümüzde odaklanmadan önce transfer yasağı gibi kadro daraltılması gibi cezalarımız var bizim.
Bize de en çok canımızı sıkan aslında önümüzdeki sorunları değil de geçmiş sorunlarla uğraşmak bizi çok yıprattı. Çıktığımız yolda hep şunu söyledik Konyaspor sürdürülebilirliği derken bizim dönemimizde de çok sorunlu oyuncularla ayrıldık. Maliyeti yüksek oyuncuları bir şekilde yollarımıza ayırdık. Ama bunları hallederken ilerleyen yıllarda Konyaspor'a daha büyük sorunlar çıkmasın diye tamamıyla ödeme yaparak, anlaşarak iki yıl sonra Konyaspor’un daha büyük dağlar kadar borçlar gelmesin diye bitirerek gittik. Ama maalesef önceki dönemlerden gelen dosyalardan kaynaklı bugün transfer yasağına düştük. ve onunla birlikte önceki dönemlerden kaynaklı Finansal Fair Play'e uygunsuz bütçeler bildirilmesinden kaynaklı kadro daraltması yasaklarına düştük.

whatsapp-image-2024-06-13-at-11-47-48.jpeg

Bunlarla şu anda yüzleşiyoruz. Kısa bir zamanda transfer yasağını kaldırma hedefimiz var.
Devamında bu kadro yapılanması ile ilgili tüm girişimlere başladık. Geçtiğimiz hafta Futbol Federasyonu'nda iki gün geçirdik o konuyla alakalı. Onu da bir an önce nasıl çözebiliriz, yoluna gidiyoruz. Umarım orası da çözülür. Niyetimiz o. Öncelikle ödemeniz gereken borçlarınızı ödemezseniz kulüp lisansını alamazsınız. İstediğiniz kadar topçu transfer edin. O lisansınız elinizde yoksa zaten Süper Lig'de yarışamıyorsunuz.

SORUN SADECE TRANSFER YASAĞI DEĞİL

Öncelikle ödemeniz gereken borçlarınız var. Burada anlatmak istediğim şu, oyuncuya bir para vermeden önce aldığınız oyuncuya lisans çıkarabilmeniz için gidip Konyaspor'un kurumlara ait bütün borçlarınızı temizlemeniz gerekiyor. Yani sadece transfer yasağıyla çözebileceğiniz bir süreç değil. Yani vergisinden, SSK'sından, tüm kurumlara, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki taahhütlerinizin tamamını yerine getirmeniz lazım ki öncelikle bir Süper Lig kulübü olma hakkını kazanın. Devamında bunlar geçerli. Ama bunların hiçbirini biz de önümüzde bir dağ olarak görmüyoruz. Hepsini aşabileceğiz diye görüyoruz. Yani planımız da bu. Buna da gücümüzün yeteceğini, bu şehrin bu desteği bize verdiği sürece biz bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

whatsapp-image-2024-06-13-at-11-54-10.jpeg

HEM TRANSFER YASAĞINI KALDIRMAK İÇİN HEM TRANSFER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Devamında yapmak istediğimi söyleyeyim.
Konyaspor’da, sportif anlamda, Belli bir bütçede hareket etmek istiyoruz. Aslında önceliğimiz burası. Ve bu bütçe içinde yapabileceğimiz doğru dokunuşlarla transfer yapmak istiyoruz.
Bizi orada zorlayan şartlar belli. 1 Temmuz'da yeni sezon kampına başlamayı düşünüyoruz.
Sayı olarak 9 civarında oyuncu ile şu an ayrıldık. Ayrılacak olanlar da var.
Ama işte o süreçte kampa kadar da belli bir sayıda transfer yapmamız gerekiyor. Şundan vazgeçmedik. Oyuncu izlemekten, oyuncu takiplerinden vazgeçmedik.
Transfer yasağı olmasına rağmen belki birkaç oyuncu ile ön anlaşmaları yapacağız.
Kampa götürmek anlamında. Devamında bütçemiz dahilinde alabileceğimiz oyuncular üzerinden yola devam edeceğiz. Burada da aslında isteğimiz şu, Konyaspor camiası korkulu, rüya görmesin istiyoruz.

BASAMAK BASAMAK İLERLEME PLANIMIZ VAR

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz yeni sezon hedefiyle ilgili “Konyaspor, korkulu rüya görmeyecek pozisyonlarda hayata devam etsin. Şu anki planımız bu, işin doğrusu.” diye konuştu. Korkmaz devamında: “ Ben Konyaspor camiasına şunu vaat etmiyorum zaten. Şu hedefteyiz demeyeceğim. Çünkü ben onlara bir hayal satmak istemiyorum. Ama bunları söylerken de bunlar benim hayallerimde yok demiyorum. Bunlar benim hayallerimde var ama boş hayaller peşinde koşmayı da doğru bulmuyorum. Bugün Konyaspor gibi takımlar 14-15 milyon euro bütçelerle bizim rakiplerimiz. Bugün işte Rizespor dediğimizde 12 milyonun üzerinde bir bütçeyle oynuyorlar sadece takım kadrosunda. Bugün 12 milyon euroyla bizim takım yapmamız hiç mümkün gözükmüyor şu ortamda. Ama bundan kastım şu değil, asla camiayı bir karamsarlığa sürükleme gibi bir halim yok. Konyaspor, korkulu rüya görmeyecek pozisyonlarda hayata devam etsin. Şu anki planımız bu, işin doğrusu. Bunu da kulübün ekonomik yapısıyla dönem dönem iyileştirerek götürme planımız var. Yavaş yavaş yani merdiven modeli her yıl bir basamakla bir basamakla gitmek gibi bir hayalimiz var. Planımız da aslında bu doğrultuda” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum